Sevgili dostum Hasan Çoksöyler dünyalığını yaptıktan sonra son 3 yıldır yaşamını huzur içinde Kuşadası’nda sürdürüyor. Ailecek Kuşadası’nda hayatının ikinci baharını yaşayan Balıklardan Sorumlu Devlet Bakanı Hasan Çoksöyler geçtiğimiz aylarda sağ olsun beni unutmamış balık yollamış. Ben de balıkları Nermin hanıma getirmiştim. Gel zaman git zaman bizim buzlukta balıklar unutuldu. Bu pazar günü torun Ertuğrul, Malatyaspor- Galatasaray maçını izlemek için bize geldi. Değerli eşim Nermin Hanım’a ‘Balıkları çıkar buzluktan’ dedim. Nermin hanım ve gelinim Gözde güzel bir sofra kurmak için mutfağa girdiler. Ben, oğlum Gökhan ve torun Ertuğrul maçı izlemek için televizyon karşısına geçtik. Ertuğrul aynı babası gibi iyice fanatikleşti. Maçları pür dikkat izliyor. Yenilmeye hiç gelemiyor. Oğlum Gökhan’da küçükten Galatasaray yenilince ağlardı. Torun Ertuğrul ondan da fena olacak gibi. Maç başladı Ertuğrul soruyor ‘Ne zaman gol atacağız?’ Dakikalar ilerliyor Galatasaray bırakın gol atmayı sahada yürüyecek hali yok. İlk yarı bitti. ‘İşimiz zor’ dedim Gökhan’a. İkinci yarı başladı. Görüntüde bir değişiklik yok. İki takımda aynı tas aynı hamam. Galatasaray oyunu Malatya yarı sahasında oynasa da ne bir baskı var ne de pozisyon. Dakikalar ilerledikçe açıkçası ümidim de kayboluyordu. Son dakikalara girdiğimizde iki senedir yan gelip yatan Babel şapkadan tavşan çıkardı. Attığı güzel gol ile Galatasaray’a 3 puanı getirdi. Ağır zemine ve kötü oyuna rağmen Galatasaray Malatya deplasmanında kazanmasını bildi. Golden sonra torun Ertuğrul havalara sıçradı. Bir babasının tepesine tırmandı, bir benim sırtıma çıktı.  Çok zevksiz bir maç izledik. Sonu güzel oldu. Ama bu oyun Galatasaray’ı ne kadar taşır onu tartışmak lazım. Fatih Terim transfer istiyor. Yönetim elinden geldiğince transferde adımlar atıyor. Ama Galatasaray’da görüntü iç açıcı değil. Transferin kapanmasına az bir süre kaldı. Bakalım ne adımlar atılıp ne sonuçlar alınacak.

GALİBİYET SONRASI GÜZEL BİR YEMEK YEDİK

Galatasaray maçının bitimi ile yemeğe oturduk. Eşim Nermin Hanım ve Gelinim Gözde güzel bir sofra kurmuşlardı. Balıklardan Sorumlu Devlet Bakanı Hasan Çoksöyler’in gönderdiği balıkları keyifle yedik. Bir nevi Galatasaray galibiyetini kutladık. Yemek sırasında Hasan Çoksöyler’i aradım. Teşekkür ettim. ‘Yolladığın balıkları yedik buzluk boşaldı’ dedim. Gülüştük. ‘Hemen yenisi yollayayım’ dedi. Daha sonra eşim Nermin hanımla konuştular. Güle oynaya güzel bir akşam yemeği yedik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Şu pandemi gününde dolu dolu bir Pazar günü geçirdim. Keyfim yerine geldi.

BEŞİKTAŞ ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR

Yemek sonrası yasaklar sebebiyle Gökhanlar bizde kaldı. Birlikte Beşiktaş-Göztepe maçını izledik. Lig lideri Beşiktaş iyi oynamadığı karşılaşmada 3 puanı almasını bildi. Geriye düşmesine rağmen Sergen Yalçın yaptığı hamleler ile maçı çevirdi. Eğri oturup doğru konuşalım. Beşiktaş şampiyonluk havasına girdi. Sergen Yalçın takımını çok iyi yönetiyor. Açıkçası hakemlerde Beşiktaş’ı üzmüyorlar. Kolluyorlar demiyorum bakın üzmüyorlar. Bu tabloda Beşiktaş sesiz sedasız lig şampiyonu olur. Fenerbahçe ve Galatasaray daha birbirlerini yesinler. Beşiktaş rüzgarı arkasına aldı. Koşar adım şampiyonluğa gidiyor. Atı alan Üsküdar’ı geçince aklınız başınıza gelse de fayda etmeyecek artık.