Arveles nedir ve ne için kullanılır? Arveles soğuk algınlığına iyi gelir mi? Arveles ne ilacı ne işe yarar? Arveles neye iyi gelir? Vatandaşlar, bu soruların cevabını araştırıyor.

Tüm bu soruların ve daha fazlasının detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

Arveles nedir?

Arveles nedir ve ne için kullanılır? Arveles; ağrı kesici ilaçtır. İlacın etken maddesi deksktoprofendir. Çeşitli ağrıların giderilmesi için Arveles ağrı kesici ilaç reçete edilebilir ve kullanılabilir. Ancak her ağrı için bu ilaç kullanılmaz.

Arveles ne için kullanılır? Arveles neye iyi gelir?

Arveles ilacının prospektüsünde, iyi geldiği hastalıklar ve ağrılar şu şekilde sıralanır:

Osteoartrit, Romatoid artrit, Ankilozan spondilit, Akut gut artriti, Akut kas iskelet sistemi ağrıları, Dismenore (adet sancısı-ağrısı), Postoperatif ağrılar (cerrahi travma sonrası ortaya çıkan ve dokunun iyileşmeye başlamasıyla azalan akut ağrılar)

Arveles soğuk algınlığına iyi gelir mi?

Özellikle kış aylarında, Arveles'in soğuk algınlığına iyi gelip gelmediği merak ediliyor. Ancak, Arveles prospektüs içeriğinde bu ağrı kesici ilacın soğuk algınlığına iyi geldiğine dair bir bilgi bulunmuyor. Çünkü Arveles, soğuk algınlığı ilacı değildir.

Uzman Doktor uyardı! Sıcak havalarda midenize dikkat edin Uzman Doktor uyardı! Sıcak havalarda midenize dikkat edin

Arveles, ağrı kesici bir ilaçtır ve grip ilacı olarak da kullanılmaz. Ancak, grip nedeniyle yaşanan ağrıların giderilmesi için Arveles'i kullananlar olabilir. Bu tür ilaçları kullanmadan önce doktorunuza danışmanız önemlidir, çünkü Arveles'in yan etkileri söz konusu olabilir.

Arveles sinüzite iyi gelir mi?

Arveles sinüzitte kullanılan bir ilaç değildir. Sinüzit için mutlaka doktorunuzun önerdiği ve reçete ettiği ilaçları kullanınız.

Boğaz ağrısı için Arveles kullanılmaz.

Arveles baş ağrısına iyi gelir mi?

Arveles ağrı kesici ilaçlar arasında en etkili olanlardan biridir. Romatizmal hastalıkların ağrısında, kas ve iskelet sistemi hastalıklarının ağrısının tedavisinde de oldukça başarılıdır. Dolayısıyla baş ağrısı için içildiğinde de kısa sürede baş ağrısını geçirmektedir. Fakat güçlü bir ağrı kesici olduğundan hafif şiddetteki baş ağrısı için önerilmemektedir.

Arveles prospektüs içeriğinde bu ilacın diş ağrısı için kullanıldığı yazmamaktadır ancak halk arasında diş ağrısı için ağrı kesici ilaç olarak Arveles sık kullanılmaktadır. Arveles iğne de aynı derecede oldukça etkilidir.

Arveles ateş düşürür mü?

Arveles ateş düşürücü bir ilaç değil; ağrı kesicidir. Dolayısı ile ateş düşürücü olarak kullanılmaz.Kişiden kişiye birlikte Arveles, bazı hastalarda uyku yapabilir.

Hamilelikte Arveles kullanılır mı?

Hamilelikte Arveles kullanımı önerilmez. Doktor tarafından reçete edilmediği sürece hamileler Arveles kullanmamalıdır

Arveles prospektüs içeriğinde laktasyon döneminde bu ilacın kullanılmaması gerektiği yazmaktadır. Yani emziren anneler Arveles kullanmamalıdır. Eğer kullanım gerçekleşirse ilaç anne sütüne geçeceğinden bebeğe de geçecektir ve yan etkiler ortaya çıkacaktır.

Kaynak: Haber Merkezi