Çeşme’de tatile devam ederken Manisa’nın cayır cayır yandığından da haberdarım. Bol bol gazete okuyorum. Her gün oğlum Gökhan’la konuşuyoruz. Söğüt altı kahvesinde dostları arıyorum. Manisa’da ne olup bittiğini Çeşme’den öğrenmeye çalışıyorum. Dün Hürriyet gazetesinde Cumhurbaşkanlığı istişare kurulu üyesi Manisa siyasetinin duayenlerinden Meclis başkanlığı ve başbakan yardımcılığı görevlerinde Manisa’yı başarı ile temsil eden Bülent Arınç’ın bir zamanlar can ciğer kuzu sarması olduğu Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ı parti kurma çalışmaları için “Büyük hata yaparlar” açıklamasını okudum. Bülent Arınç bu açıklamayı Malatya AK Parti İl Binasında yapmış.

Bülent Arınç’ı gençlik yıllarından beri tanırım. Siyaset biliminde (kendini yıllar içerisinde) yetiştirmiş. Manisa ve Türk siyasetine AK Parti döneminde yön vermiş duayen bir siyasetçi. AK Parti içinde parti içi muhalefete çekinmeden yapan Bülent Arınç’ın zaman zaman Baykan Recep Tayyip Erdoğan’la kara kedi girdiği süreçler yaşanmıştır. Bülent Arınç doğru bildiğini çekinmeden söyleyen AK Parti’de ender olması gerektiğine inananlardandır. Ama Bülent Arınç partisinin AK Parti liderinin de Recep Tayyip Erdoğan olduğunu bir kez daha Malatya AK Parti İl Binasında gazetecilere yaptığı açıklamalarında tekrarlamıştır.

Bülent Arınç tecrübesi ile konuşuyor. AK Parti’den geçmişte ayrılıp parti kuranların başarılı olamadığını biliyor. Onun içinde çok sevdiği Gül, Davutoğlu ve Babacan’ı parti kurma sevdalarından vazgeçmeleri için uyarılarına devam ediyor. Ama bu uyarılarına 3 arkadaşının kulak arkası yapacakları görüşü bende hakim. Ancak siyasette 24 saat çok uzun süre neler olup biteceğini kestirmek mümkün değil. Bülent Arınç parti kurma aşamasındaki arkadaşlarına “Bu sevdadan vazgeçin” uyarılarına devam etmesinde fayda var. Yeni kurulacak bilhassa Ali Babacan’ın önderliğindeki partinin AK Parti’ye zarar vereceği siyaset çevrelerinde konuşuluyor. AK Parti için zor bir durum. Adalet Parti 1970’den sonra kurulan Demokratik Parti yüzünden 12 Mart muhtırasını yedi. 1980 ihtilaline kadar tek başına  iktidar olamadı. Sayın Bülent Arınç bu durumu yaşadı iyi biliyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’da Eylül ayından sonra Başkent’te siyasi hareketlilik başlayacak. Neler olacağını izleyeceğiz.