Sevgili okurlarım dün size normalleşme ile ilgili düşüncelerimi ve detayları aktarmıştım. Artık kontrollü şekilde normalleşebileceğiz.  65 yaş üstü yasaklar kalktı. Tabi Manisa’nın sarı bölgede olduğunu unutmamız lazım. Eğer vakalar artarsa ve turuncu bölgeye geçersek yasaklar ile karşı karşıya kalabiliriz. Maske, sosyal mesafe ve hijyene önem vermeliyiz. Açıkçası Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası yapacağı açıklamaları bir çocuk gibi heyecanla bekledim. Verdiği mesajlar ve söylemler içime su serpti. Özellikle yaz aylarının yaklaştığı günlerde turizm sezonunda hareketliliğin artacağını düşünüyorum. Hafta sonu evimde Süper Lig maçlarını izlediğimi sizlere belirtmiştim. Galatasaray-Erzurumspor maçı devre arasında oğlum Gökhan’la konuştum. Konuşurken öğrendim ki Gelinim Gözde Antalya’daymış. Anaokulu ve oyun atölyesi ile ilgili fuara gitmiş. Ortağı Ayşe Taşkan ve birlikte çalışmalar yürüttükleri Arzu Akkoyun ile gelecek eğitim yılının planlarını şimdiden yapmaya başlamışlar. Ceren Kırtasiye her sene bu fuarı düzenliyormuş. Bu sene de ‘Her kriz bir fırsattır’ diyerek ezberlerini bozmamışlar. Tüm Türkiye’de bu sektör içinde olan iş insanlarını bir araya getirmişler.

Biz evimizde kapalı olduğumuz için dış dünyayı göremiyoruz. Antalya’da turizm sektörü eskisi gibi olmasa da canlanmaya başlamış. Gözde’den öğrendiğim kadarıyla Rus turistler Antalya’da otellerin tadını çıkartıyormuş. Özellikle Golf tutkunları için Antalya müthiş bir yer. Yani yasaklar kalkmadan önce de Antalya’da hareketlilik üst sevideymiş. Bu şartlar altında bile turizm sektörünün ilerlemesi ülkem adına beni çok sevindirdi.

DÜŞLER KASABASI OYUN ATÖLYESİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Gelinim Gözde’den Antalya bilgilerini aldıktan sonra ‘Okul nasıl gidiyor?’ dedim. Ayşe Taşkan ile Manisa Düşler Kasabası Anaokulu ’nu kurmuştu Gözde. Yeni olmalarına rağmen Manisa’da büyük yankı uyandırdılar. Rakipleri köklü ve büyük markalar olmalarına rağmen verdikleri eğitim ile fark yarattılar. Çocukların ve velilerin kalbine dokundular. Bu sene de pandemiye rağmen Oyun Atölyesi açmaya karar verdiler. Açılıştan önce gezmiştim tutukları yerleri. İş bilenin kılıç kuşananın hesabı zor şartlar altında büyük işler yapmaya devam ediyorlar. Oyun Atölyesine de ilgi güzelmiş. Sevindim. Çünkü gençler büyük emek veriyorlar. Pandemi döneminde zor şartlar altında faaliyetini sürdürdüler. Cefa dönemi çektiler inşallah sefa dönemini keyifle yaşarlar.  Buradan da dostlarıma sesleniyorum. Anaokulu ile ilgili arayan soran dostlarım oluyor. Ben bu işlerden anlamam. Bu işin üstatları Düşler Kasabası Anaokulunda. Gidin birinci ağızdan bilgi alın. Dünya hızlı dönüyor. Bu işlere yetişmek mümkün değil. Gidin küçük yaşta nasıl eğitim veriyorlar, doğa ile çocuğunuzu nasıl buluşturuyorlar, çatal kaşık tutamakta zorlanan eller nasıl piyano çalıyor Düşler Kasabası Anaokulu ve Oyun Atölyesine gidin ve görün.