Çarşamba günü öğleden sonra Manisa ve Akhisar İlçesi depremlerle büyük korku yaşadı. Ben Çarşamba günü öğleden sonra olan 4.1 şiddetli depremi hissetmedim, ancak gece 22.22’deki sarsıntıyı Kitap Saray’ın karşısındaki evimin balkonundayken hissettim. “Korkunun ecele faydası yok derler” ama çok korktum. Telefonlarım susmadı. Sarıgöl’den bile geçmiş olsun telefonu aldım. Televizyonun başında sabaha kadar merkez ve Akhisar’daki durumu ve gelişmeleri takip ettim. Uzmanların görüşlerini dinledim. Manisa’daki depremin İstanbul’dan, Çanakkale’ye kadar ve Ege Bölgesi’nde hissedilmesi bana çok enteresan geldi. Allaha çok şükür can ve mal kaybı yok. Akhisar’ın Gökçeahmet, Musalar, Selçikli, Karabörklü, Kırkağaç’ın Karakurt mahallelerinde kerpiç evlerde çatlaklar ve sıva dökülmeleri ile şimdilik depremi ucuz atlattık.

Merkez üssü Akhisar Musalar Mahallesi olan depremden sonra Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi, AFAD, Türk Kızılayı ve UMKE ekipleri, geceyi dışarıda geçiren vatandaşların soğuktan etkilenmemeleri için çadırlar kurdu. Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri de geceyi dışarıda geçiren mahalle sakinlerine çorba ikram etti.  AFAD verilerine göre, Akhisar ve çevresinde önceki gün 22.22'de meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından, büyüklüğü 1.5 ila 4.3 arasında değişen 300’ün üzerinde artçı sarsıntı olduğu da kaydedildi.

Dün sabah da Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa Büyükşehir Belediye başkanı Cengiz Ergün ile birlikte depremde hasar gören mahalleleri ziyaret etti, hasar tespit çalışmalarını yerinde inceledi ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti, kendilerine Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu da eşlik etti. Daha sonra heyet depremde 150 kerpiç evin hasar gördüğü söylenen Kırkağaç İlçesinin Karakurt Mahallesine ziyarette bulundular. Burada da heyete AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan, Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım da katıldı.

Bu arada Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatlarıyla geceyi soğuk havada dışarıda ateşin başında geçiren vatandaşlara Büyükşehir Ekipleri tarafından bere, mont atkı ve ayakkabı dağıtıldı.

Manisa 1969’daki Demirci depreminden sonra Akhisar depremi ile karşı karşıya geldi. Allah beterinden korusun. Bir daha yaşatmasın.