Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Manisa İl Temsilcisi işadamı Hakkı Bayraktar’ın 2018 yılının barış, sağlık ve başarı dolu geçmesi dileği ile Saruhan Otel’de verdiği kokteyle katıldım. Ali Filizkan ve Cüneyt Hasçelik ile birlikte gittim. Kokteyl öncesi kooperatifçi Mustafa Pala, Nursel Ustamehmetoğlu ve Ahmet Türküler ile birlikte uzun süre sohbet ettik. Mustafa Pala yeni yıl kokteyli öncesi anlattığı fıkralarla neşemize neşe kattı. Baro Başkanı Avukat Ali Arslan, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Yardımcısı Mehmet Bilen ve davetlilerin katıldığı kokteylde Başkan Hakkı Bayraktar güzel bir konuşma yaptı. Bayraktar “Biz Makine mühendisleri bilimi ve tekniği sanata dönüştüren mesleğin temsilcileriyiz. Biz makine mühendisleri ülkemizin tarlasında, fabrikasında, denizinde, karasında her yer olan meslek gurubu insanlarız. Yani biz her yerdeyiz. Üretimin içindeyiz. Yani insanın olduğu her yerdeyiz. Biz istiyoruz ki insanımızın refah düzeyi biraz daha artsın. Bunun için toplumun refah düzeyini artırmalıyız. Onun için devletimizin, ülkemizin refah düzeyinin artması bekleniyor. Nasıl olacak işsizliği ortadan kaldırmakla olacak. Nasıl olacak 1 dolara ihracat ettiğimiz malı 1,5 dolara değil, Güney Kore gibi 4,5 dolara, İsviçre gibi 25 dolara satmaktan geçiyor. Bunları nasıl yapacağız. Bunları yapmanın yolu Endüstri 4.0’dan geçiyor. Dünya bunu konuşuyor. Devletimizin, bakanlarımızın bu konuda büyük çapaları var.” dedi. 

  

Konuşmasında işsizliği ortadan kaldırmanın yolunun nitelikli iş gücünden geçtiğini vurgulayan Bayraktar, “Ben iş arıyorum diyebilirsin ama Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde birçok firma işçi arıyor. O zaman nitelikli iş gücünü yakalayacağız. O zaman eğitime önem vereceğiz. O zaman Endüstri 4.0’a önem vereceğiz. Değişimi yakalayacağız. Sonuç olarak biz gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için biz makineciler, biz mühendisler geleceği daha iyi değerlendirmek zorundayız. Mevcut başarımızın üzerine ilave etmeliyiz. ” diye konuştu. 

  

2018 yılının iyi bir yıl olmasını dileyen Bayraktar, “Geçen yıl konuştuğumuzda ülkemizin etrafı her yer yangın yeriydi. Her yerde savaş vardı. Ve görüyoruz ki çevremizdeki ülkelerde savaş bitmek üzere. Ve bu savaş bittiğinde de bizim insanımıza, Türk mühendislerine, Türk sanayicilerine, iş adamlarına, işçilerine herkese çevre ülkelerde yapılacak olan barajlarda, otoyollarda, havalimanlarında iş var. ABD’den birisi gelip yapmayacak, Mısır’dan birisi gelip yapmayacak. Kuveyt’ten birisi gelip yapmayacak. Biz yapacağız. Onun için gelecekte iyi koşullar için biz hazırız. Biz makineciler hazırız. Biz mühendisler hazırız” diyerek yeni yıla umutla baktığını ifade etti. 

Ben de yeni yılın barış ve kardeşlik içinde huzur dolu bir yıl getirmesini temenni ediyorum.