Tatil yerine, siyaset kazanının fokur fokur kaynadığı Başkent Ankara'ya gitmeye karar verdim. İşçi, işveren ve meslek kuruluşlarının Başkent'te düzenlediği ‘Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet' mitingine Ayyıldızlı bayrağımla katılmak için dün Adnan Menderes Havaalanı'ndan Ankara'ya uçtum. 14 sivil toplum kuruluşu adına açıklama yapan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun daveti üzerine koşa koşa gittim. Perşembe günü saat 16.30'da Sıhhiye Meydanı'nda olacağım.
BAYRAK MİTİNGLERİ'Nİ HATIRLADIM
Hey gidi günler hey. 1980 öncesini hatırladım. O zaman sağ-sol çatışması ile ülke kan gölüne dönmüş, rahmetli Süleyman Demirel Başbakan, yurdun çeşitli illerinde ‘Bayrak Mitingleri' yapıyor. Adalet Partisi'nden Önal Şakar ve Sümer Oral'ın Milletvekili olduğu yıllar. İstanbul'daki Taksim Meydanı'nda düzenlenen Bayrak Mitingi'ne katılmaya karar vermiştik. Rahmetli Şükrü Özkasap, Konyalı Mehmet, Aydın Besen ve ben, bindik benim göl mavisi 131 otomobile, Aydın Besen kaptanlığında İstanbul'a gittik. Giderken de Ege toprağını yanımıza aldık. Taksim'e vardığımızda sıkı güvenlik önlemleri altında miting alanına girme başarısı gösterdik. Süleyman Demirel'i bekliyoruz. Kürsüde Önal Şakar var. O kalabalık içinde ben, Şükrü ve Aydın, var gücümüzle Önal Şakar'a bağırarak ulaşmaya çalışıyoruz. Gün gibi hatırlıyorum. Gazetecilik kimliği ile kürsüye yakın bir yere geldiğimizde Önal Şakar bizi gördü, kürsüye aldı, o sırada Demirel de elinde Türk Bayrağı'na sarılı Kur'an-ı Kerim'i öpüyordu.
DEMİREL DE ÇOK UĞRAŞMIŞTI
Manisa'dan İstanbul Taksim'e gelmiş ve Demirel'in yanındaydık. Önal Şakar, Demirel'e, "Manisalılar Ege toprağı getirmiş beyefendi" dedi. Şükrü Özkasap, Ege toprağını Demirel'e verdi. Taksim Meydanı Türk Bayrakları ile donatılmış, halk Demirel'e "Baba, bu ateşi söndür" diyordu. Demirel çok uğraştı kardeş kavgasını söndürmek için, ama olmadı, 12 Eylül ihtilali yaşandı.
PARTİ KULİSLERİNİ TAKİP EDECEĞİM
Dün havaalanına giderken Aydın Besen ve sosyete dürümcüsü Mehmet'le geçmişteki bu anıları paylaşıyorduk. İnşallah eski günlerdeki gibi bir tablo ile karşılaşmayız. Bugün demokrasi içinde çözüm bulunacağı inancındayım.
Başkent Ankara'da yaşanan hareketli siyasi gelişmeler içinde AK Parti, CHP ve MHP'nin Manisa listeleri ile ilgili gelişmeleri ve kulisleri de takip edeceğim.