AK Parti büyük kongresini yaptı. Ahmet Davutoğlu tekrar ‘Genel Başkan' seçildi. Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda (MKYK) büyük değişiklik oldu. Manisa'dan Doç. Dr. Selçuk Özdağ hem MKYK'ya girdi, hem de yeni belirlenen Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinden biri olan Sivil Toplum Kuruluşları ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Manisa'da AK Parti içinde Özdağ'ın büyük çıkışından hiç kimsenin bilgisi yoktu. "Var" diyen çıksın ortaya. Recai Berber'in olmasını bekleyenler büyük şok içerisinde. Üç gün sonra belli olacak Milletvekili sıralamasına bu tablo ne kadar etki edecek, Perşembe veya Cuma günü saat 17.00'den itibaren göreceğiz.
CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN'IN DİKKATİNİ ÇEKMİŞ
Bir hafta önce Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ beni arayarak torunum Asrın'ın sünnet törenine katılamayacağının gerekçesi olarak, "Sevgili Başkanım, gelmeyi çok arzu ettim. Büyük kongre için görev verdiler, onun çalışması içindeyim" demişti. Selçuk Özdağ, Milletvekili seçildiği günden beri danışman ekibi ile Manisa'da halkın içinde çok oldu. Kendisine iletilen sorunları çözmek için büyük duyarlılık içinde olduğunu biliyorum. Bu duyarlılığına birkaç konuda da şahit olmuştum. Hitap etme gücü yüksek konuşmaları toplum tarafından alkışlarla dinleniyordu. Demek ki, AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da dikkatini çekmiş ve Manisa'nın dizaynının Selçuk Özdağ üzerinden kurulmasına karar verilmiş.
Selçuk Özdağ'ı dün arayıp tebrik ettim. "Gelince görüşelim" dedi. Hayırlı olsun.
AK PARTİ'DE MANİSA SIRALAMASI DEĞİŞECEK Mİ?
Manisa listelerinde değişiklik olacak mı? İlk 5 sırada değişiklik olması bekleniyor. HDP'nin Manisa'dan Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Sırrı Sakık'ı aday göstereceğini öğrenen AK Parti Genel Merkezi'nin, 7 Haziran seçimlerindeki Milletvekili sıralamalarında değişiklik yapmaya karar verdiğini söyleyebilirim. Muzaffer Yurttaş ve Hayrettin Çiçek'in ilk 5 arasına girme şanslarının yüksek olduğunu Ankara kulislerinden bana fısıldadılar.
Siyasette 24 saat çok önemli.
İTFAİYENİN YENİ ARAÇLARI İÇİMİ RAHATLATTI
Dün, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün itfaiyeye alınan yeni araçların tanıtım toplantısına katıldım. Cumhuriyet Meydanı'nda yangına karşı koruyacak dev araçları görünce içim rahat etti. Başkan Ergün, bu araçları ilçelere göre dağıtacak. Büyükşehir hizmet için araç ve gereçlerini güçlendiriyor. Başkan Cengiz Ergün formda, plan ve program içinde Manisa'nın çehresini değiştirmek için çalışıyor.