Neredeyse bütün yaz Çeşme-Ildır’da tatilimi geçirdim. Ama Pazar günkü sıcak gibi bir sıcak hava ile karşılaşmadım. Sıcağı sevmeme rağmen bana bile bunaltıcı geldi hava. Allah Manisa’da olanların yardımcısı olsun. Pazar günü öğlene doğru Levent Gönül’ün işlettiği ROOMS Beach’e gittim. Her zaman ki masama oturdum. Kumsalın tadını çıkardım. Herkes akşamki maçtan bahsediyordu. Lig şampiyonu Beşiktaş ile kupa şampiyonu Konyaspor Süper Kupa’yı kazanmak için kozlarını Samsun’da paylaşıyorlardı. Yeni transferleri ile rakiplerine hava atan Beşiktaş maç öncesi favoriydi.

BEŞİKTAŞ HAZIR DEĞİL

Akşam yazlığıma geldim televizyonu açtım ve maçı dikkatlice takip ettim.  Kağıt üstünde favori olan Beşiktaş maç başladığında Konyaspor karşısında varlık gösteremedi. Aykut Kocaman ile sistem takımı olan Konyaspor, yeni hocası Mustafa Reşit Akçay ile de bu geleneğini sürdürdü. Konyaspor sahada Beşiktaş’a göre daha hazır duruyordu. Yeşil-Beyazlılar lig şampiyonu Beşiktaş’ı zorluyordu. Nitekim ilk yarı golü bulup devreyi önde kapatan Konyaspor oldu. İkinci yarı Şenol Güneş yeniş transfer Álvaro Negredo’yu oyuna soktu. Oğlum Gökhan’ın çok beğendiği bir futbolcu.  İlk maçında hazır olmamasına rağmen Cenk’in attığı golde futbol aklını gösterdi. Daha hazır olmadığı da aşıkar. Beşiktaş Cenk Tosun ile beraberliği yakaladı. Baskıyı kurdu. Ama son sözü Konyaspor söyledi. Pepe penaltı yaptırdı ve Konyaspor penaltı golü ile öne geçip Süper Kupa’yı alan taraf oldu. Herkese göre sürpriz gerçekleştirmişti yeşil-beyazlılar. Konyaspor kupayı kaldırırken aklım maziye gitti. Nereden nereye… Eskişehir’de final maçı yapmıştık Konyaspor ile. Play-Off finalinde Konyaspor’a elenip Süper Lig’in kapısından dönmüştü Manisaspor. Şimdi Konyaspor Süper Lig ve Avrupa’da boy gösterirken, Manisaspor eksi puanla lige başlama tehlikesi var. Bu durumla ilgili herkes şapkasını öne koymalı. Neyse Konyaspor’u bu başarısı için kutluyorum.

STADYUM YAPMAKLA OLMUYOR

Şimdi maçta çıkan olaylara gelecek olursak bu TFF ne iş yapıyor. Devlet güzel güzel stadyumları yapıyor. TFF organizasyon düzenliyor ama hep bir güvenlik zafiyeti. Eğer Beşiktaş taraftarı Konyaspor taraftarına uyup maç sonu sahaya girseydi facia olurdu. Nasıl bir güvenlik zafiyetidir anlamıyorum. Biran önce bu tabloyu değiştirmeliyiz. Böyle taraftarlık olmaz. Bu görüntüler ile de bize büyük organizasyonlar verilmez.