Geçtiğimiz iki hafta önce Manisa Büyükşehir Belediyesinin asfalt ihalesine son dakika yapılan itiraz nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi’nden bir bilgi notu servis edilmişti. Özetle asfalt ihalesi gerçekleştirilmiş, itiraz süresi olan 10 günlük süre dolmak üzereyken, hatta mesai bitimine 5 dakika kala Manisalı bir firmanın itirazı üzerine ihale sürecinin uzatıldığı anlatılıyordu bu bültende.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün, Kuyumcular Çarşısı’nda esnafla yaptığı kahvaltıda bu itirazların bilinçli olarak yapıldığını, amaçlarının kendisine hizmet yaptırmamak olduğunu söylemişti. Ben Cengiz Ergün’ü geçmişten tanırım. Bu tür oyunlara pabuç bırakacak biri değildir. Hesabını kitabını iyi bilen, Manisa’ya hizmet sevdası olan, şeffaf bir yönetim anlayışına sahip liderdir. Asfalt ihalesine itiraz nedeniyle bizler herhalde asfalt yapılmayacak diye düşünürken, Manisa Büyükşehir Belediyesinin basın birimi art arda asfalt haberleri göndermeye başladı. İhalesi iptal edilen işleri Manisa Büyükşehir Belediyesinin kendi imkanlarıyla yaptığını öğrenmiş olduk. Cengiz Ergün’ü hiçbir gücün hizmet yapmaktan alıkoyamayacağını da herkes anlamıştır herhalde.

Peki bu itirazlar kime fayda sağlar? Bir Manisalı olarak bu tür itirazların bizlere yani vatandaşlara ceza olduğu aşikar. İş yaptırmamak anlayışı doğru bir anlayış değil. Sürekli göç alan, büyüyen Manisa’nın hizmetler alması, altyapı ve üst yapı sorunlarının bitmiş olması gerekir. Umarım kısa sürede bu itiraz süreci sonlanır ve Manisalılar, özellikle asfalt bekleyen vatandaşlar bir an önce beklediği hizmetleri alır diye temenni ediyorum. Zaten görüldüğü gibi itirazların çok da bir faydası yok. Cengiz Ergün ve ekibi çalışıyor.