Ege’nin yükselen yıldızı Manisa, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün önderliğinde her geçen gün değerine değer katıyor. Yapımı biten eski adıyla Öğretmenevi Kavşağı , Büyükşehir Meclisi’nden geçen yeni adıyla Devlet Bahçeli kavşağı özellikle gece ışıklandırmasıyla Manisa’ya ayrı bir hava katıyor. Manisa’ya değer katacak projelerde hızla ilerlemeye devam ediyor. 

ESKİ GARAJ YENİ PROJE BELEDİYE KOMPLEKSİ VE YAŞAM MERKEZİ 

‘Eski Garaj Yeni Proje’ adıyla Eski Garaj yerine yapılacak olan Manisa Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası Kültür ve Yaşam Merkezi Binası projesinde yükselme yerine yayılma, betonlaşma yerine yeşil alanlar ön planda olacak. Yolun karşı tarafındaki üst geçidin yerine daha kullanışlı bir üst geçit yapılacak. Projede yaklaşık 1500-1600 kapasiteli otopark mevcut. Projede ayrıca Kent Müzesi de yer alacak. Üstü açılır kapanır modern pazaryerinin de yer alacağı projede, pazarın olmadığı zamanlarda bu alan park alanı olarak da kullanılabilecek. 

MANİSA PRIME 

Manisa Prime 5 yıldızlı ve 210 odalı otel 19 kat üzerinden planlandı. İçerisinde 550 kişilik restoran, 450 kişilik balo salonu, 500 kişilik toplantı salonu, bin 500 metrekare üzerine kurulu SPA, güzellik merkezi ve kapalı yüzme havuzu bulunuyor. Proje içerisinde ofis kısmı 13 katlı olarak planlandı. A Plus açık ofis 10 kat olacak ve içerisinde 600 metrekarelik bürolar tasarlandı. AVM noktasında ise 14 bin metrekare kiralanabilir alan bulunuyor. Bunun 8 bin 830 metrekaresi bodrum kat, 4 bin 125 metrekaresi ise zemin katta bulunuyor. Projenin orta kısmı ise tamamen açık olacak. 

SÜMERPARK 

Sümerbank Arazisinin üst tarafında yaklaşık 50 dönümlük alan içerisine Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi işbirliği ile yapımı devam eden kompleksin içinde Kapalı Spor Merkezi, Futbol Sahası, Basketbol Sahası, Tenis Kortu, Kondisyon Aletleri Alanı, Koşu Parkuru, Yürüyüş Yolu, Meyvelik ve Hobi Bahçesi, Gül Bahçesi, Çim Teraslar, 32 adet Minia Maket Parkı, 13 Şehzade Figürleri Parkı, 20 adet Masal Kahramanları Parkı, 600 metrekarelik Panoramik Mesir Müzesi, 570 metrekarelik Restoran Kafe ve yeşil alan bulunan proje Manisa’ya değer katacak. 

TEVFİK LAV SPOR TESİSLERİ 

Yaklaşık 3 bin 675 metre kare alana sahip olan inşaat alanına 1 adet futbol sahası, 3 adet tenis kort, tribün binası ile spor salonu ve yatakhane binası yapılacaktır. 562 koltuk kapasiteli tribün binasında; antrenör, hakem, sağlık, doping, masaj, soyunma ve toplantı odaları ile malzeme deposu gibi tüm detaylar düşünüldü. Manisa sporuna hizmet verecek olan bu tesisin şimdiden kentimize hayırlı olmasını diliyorum. 

MİMAR SİNAN BULVARI YAYA ÜST GEÇİDİ 

Manisa Büyükşehir Belediyesi, yayaların rahat ve güvenli şekilde, trafik akışını engellemeden karşıdan karşıya geçişlerinin sağlanması için Mimar Sinan Bulvarı üzerine yeni bir yaya üst geçidi kazandırıyor. Merkez Efendi ve Hafsa Sultan Mahallelerini birbirine bağlayan yaya üst geçidi engelli asansörü, yürüyen merdiveni ve kötü hava koşullarına karşı cam şeffaf üst örtüsüyle yayaların güvenli bir şekilde karşıya geçmelerini sağlayacak. 

Kısacası Cengiz Başkan Manisa’ya değer katmaya devam ediyor.