Bakan Yerlikaya gözaltı sayısını açıkladı! Bakan Yerlikaya gözaltı sayısını açıkladı!

İstanbul Üniversitesi'ne 1 Ağustos'ta rektör olarak atanan Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, üniversitenin sitesinden bir duyuru yaptırdı. Duyuruya göre Rektör Zülfikar, ailesiyle birlikte Konya'da bir otelde kalmak istedi. Kalmak istediği otelde rezervasyon mağduriyeti yaşadığı öğrenilen rektör, saatlerce odalarına giriş yapabilmek için sıra bekledi. Açıklamanın devamında, otel yönetiminin yaklaşımının yeterli bulunmadığı aktarılırken kuru bir özürlü geçiştirildikleri iddia edildi.

Duyuruyu Gören Şaştı Kaldı: Bu Kadar Da Olmaz

Otel yönetiminin özrünün yeterli bulunmadığı belirtilen açıklamada, "Otelin sahibinden ve Genel Müdürlüğünden kuru bir özürden ziyade misafir memnuniyeti çerçevesinde tedbir almalarını ve bu hatayı Rektörümüz nezdinde telafi edecek bir tutum sergilemelerini beklediğimizi duyururuz." ifadeleri kullanıldı. Resmi sayfadan yapılan şikayetin ortaya çıkmasıyla birlikte rektöre tepkiler de dinmedi. Rektör Zülfikar'ın şahsi işleri için üniversitesinin resmi sitesini kullanması eleştirildi. Kullanıcılar, ‘Babasının malı herhalde, Bu kadarına da pes…” gibi ifadelerle eleştirilerini dile getirdi.

Osman Bülent Zülfikar Kimdir?

Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, 1958 yılında Bitlis'te doğdu. 1981 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun olan Zülfikar, uzmanlık çalışmalarını Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında tamamladı ve 1986 yılında "Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı" unvanını aldı. 1991 yılında doçent unvanını elde etti.

Zülfikar'ın liderliğinde, 1992 yılında hemofili hastaları ve hasta yakınları ile birlikte "Türkiye Hemofili Derneği"ni kurdu. Londra'da Akdeniz Anemisi ve Chicago Üniversitesi'nde "Kemik İliği Nakli" konularında çalışmalar yaptı.

2013 yılında profesörlük unvanını kazanan Osman Bülent Zülfikar, 1 Ağustos 2023 tarihinde İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanmıştır.

Editör: Onur Yılmaz