Şehzadeler İlçe Sağlık Müdürlüğü önünde başlayan yürüyüş Hükümet Konağı karşısında bulunan Emekliler Parkı’na kadar devam etti. Burada açılan standa Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel ve ilçe protokol üyeleri de katıldı. 

MANİSA ORGAN BAĞIŞINDA TÜRKİYE’DE İLK SIRALARDA”

Şehzadeler İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Müjde İlgün Manisa ve Şehzadeler’in organ bağışında Türkiye’de ilk sıralarda yer aldığını vurgulayarak, “Şehzadeler İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak “Hayata Bağış” adı altında organ bağışlarını almaya devam ediyoruz. Yıllardır sürdürdüğümüz çalışma neticesinde hem ilimiz hem de ilçe olarak Türkiye’de ilk sıralarda yer alıyoruz. Organ nakli hayatı sürdürmek için çok anlamlı olup, tüm vatandaşlarımızı organlarını hayatta iken bağışlamalarını bekliyoruz. Bu konuda kurumumuza ve ilgili yerlere davet ediyoruz. Özellikle böbrek, kornea, karaciğer bunların hepsi daha az nakli yapılan organlardı” dedi.

İlgün, sözlerine şöyle devam etti: “Tüm organlar insanlar için hayati önem taşıyor. Benim babamda bir karaciğer nakli hastası. Yıllarca bir canlıdan aldığı organla bir akrabamızdan aldığı karaciğer ile hayatını sürdürdü. Bizi isteğimiz tüm vatandaşlarımızın hayatlarını kaybettikten sonra kullanılabilir olan organların başka bir yerde hayat bulması, can bulması. Yani canlı donör yerine kadavradan alınan organlar bizim için çok daha önem arz ediyor. O yüzden herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum.”

Manisa organ bağışı konusunda nüfus bakımından Türkiye’de birinci sırada yer alırken, organ bağışı toplamında ise İzmir ve İstanbul’dan sonra 3. sırada bulunuyor. Manisa bugüne kadar 42 bin 918 organ bağışı aldı. Manisa ilçelerde ise Şehzadeler İlçe Sağlık Müdürlüğü 7 bin 331 organ bağışıyla ilk sırada yer alıyor.

Tüm dünyada çok fazla tercih edilirken Türkiye’de %1’in altında… Tüm dünyada çok fazla tercih edilirken Türkiye’de %1’in altında…

Editör: Nuray Bozkurt