Manisa Güzel Sanatlar Lisesi’nden 36 öğrenci ve 5 öğretmen, gezi programı kapsamında geldikleri Kula’da doğayla sanatı bir araya getiren özel bir etkinlik gerçekleştirdi. UNESCO tarafından tescillenmiş Kula-Salihli Jeoparkı’nda düzenlenen programda öğrenciler, tarihi ve doğal alanlarda sanatlarını sergiledi.

Etkinlik kapsamında öğrenciler, ilçenin tarihi sokaklarını gezerek burada müzik dinletileri sundu. Binlerce yıl önce patlayan volkanlardan oluşan lav kalıntılarının bulunduğu jeopark alanı ile peri bacalarını da ziyaret eden genç sanatçılar, bu eşsiz doğal ortamda resimler yaptı.

Okulun müdür yardımcısı Meryem Şimşir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kula’nın tarihi evleri, mimarisi ve el emeği işlemeleriyle sanatsal açıdan zengin bir dokuya sahip olduğunu belirterek, “Ziyaret sırasında çektiğimiz videolarla doğa, müzik ve sanatın iç içe geçtiği klipler hazırlayacağız” dedi.

Manisa’da 8 kişi hayatını kaybetti… 21 Mayıs 2025 vefat edenler
Manisa’da 8 kişi hayatını kaybetti… 21 Mayıs 2025 vefat edenler
İçeriği Görüntüle

Sanat Yoluyla Tanıtıma Katkı

Bağlama öğretmeni Mesut Barış da öğrencilerin farklı noktalarda müzik dinletileri gerçekleştirdiğini aktararak, “Jeopark alanı, peri bacaları ve Kula evlerinde yaptığımız çekimlerle hem okulumuzu hem de bölgeyi sanatla tanıtmayı hedefledik. Resim bölümü öğrencilerimiz de doğa ile iç içe çizimler yaparak etkinliğe katkı sundular” diye konuştu.

Kaynak: AA