Manisa'da bin 517 metre yükseklikteki Spil dağının zirve noktasında mantar toplamak için girdiği ormanda kaybolan kişi yapılan 5 saatlik arama çalışmalarının ardından bulundu.

Taksim'e yürümeye çalışan gruplara polis ekipleri müdahale etti Taksim'e yürümeye çalışan gruplara polis ekipleri müdahale etti

Geçtiğimiz gün akşam saatlerinde 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak Spil Dağı Milli Parkı'nda kaybolduğunu bildiren Hasan Hüseyin Yılmaz (41) için arama çalışması başlatıldı.

Bölgeye, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi, AFAD, AKUT, ANDA ve UMKE ekipleri sevk edildi.

İlçe Kaymakamı Olay Yerinde 

Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel de Spil Dağı'na gelerek ekiplerin çalışmasını takip etti.

Cep Telefonuyla Ailesine Ulaştı

Manisa’nın Gördes ilçesinde ikamet eden, daha önce Spil dağında kepçe operatörü olarak çalıştığı için bölgeye hakim olduğu öğrenilen Yılmaz, 5 saat süren arama çalışmasının sonunda bir orman köyünden cep telefonu ile ailesine ulaştı. Bir köy evine sığındığını bildiren Yılmaz, evin yerini tarif ederek, sağlık durumu hakkında da bilgi verdi.

Donma Tehlikesi Geçirdi

Yerini arama kurtarma ekiplerine bildiren Yılmaz’ı bulunduğu yerden alarak aramayı sonlandıran ekipler, donma tehlikesi geçiren Yılmaz’ı UMKE’nin yaptığı ilk müdahalenin ardından Manisa Şehir Hastanesi’ne sevk etti. Ayağında küçük bir yaralanmanın da olduğu öğrenilirken, hastanede yapılan kontrolün ardından taburcu edildi.

Kayıp Şahıs Teşekkür Etti

Ailesine kavuşan Hasan Hüseyin Yılmaz, kendisi için seferber olan ekiplere teşekkür etti.

WhatsApp Image 2023-12-18 at 11.50.33WhatsApp Image 2023-12-18 at 11.50.32 (1)WhatsApp Image 2023-12-18 at 11.50.32

Kaynak: Haber Merkezi