Türkiye’de büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından yurt genelinde olduğu gibi Manisa’da da bütün okullar kontrol edilip depreme dayanıklı olmayan tek tek tespit ediliyor. Yapılan incelemeler sonucu Manisa’nın köklü eğitim kurumlarından olan Mehmet Akif Ersoy Lisesi depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacak.

Öğrenciler okulları yeniden yapılana kadar Güzelyurt Mahallesi’nde bulunan TOKİ Ortaokulu’nda  öğrenim görecekler.

VELİLER EYLEM YAPACAK

TOKİ Ortaokulu’ndaki veliler çocuklarının kendinden büyük lise öğrencileriyle aynı okulda eğitim görecek olmasına tepkili. Bu yüzden veliler Pazartesi günü Güzelyurt TOKİ Ortaokulu’nda basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

TOKİ Anaokulu – İlkokulu – Ortaokulu Okul Aile Birliğinin açıklaması şöyle:

Ebeveynler dikkat! Bilim insanlarından uyarı geldi! Ebeveynler dikkat! Bilim insanlarından uyarı geldi!

Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün aldığı karara göre Mehmet Akif Ersoy Lisesi binasında yapılacak güçlendirme çalışmalarından dolayı okul belirsiz süreyle kapatılacak ve öğrencilerin eğitimi bizim okulumuzda devam edecektir. Özellikle anaokul ve ilkokul düzeyindeki küçük yaştaki çocuklarımızın lise öğrencileriyle aynı okulda eğitim görmeleri çocuklarımızın gelişimini olumsuz etkileyecektir.

Çocuklarımızın geleceği düşünülmeden alınmış bu kararın yanlışlığını her platformda dile getirmemiz gerekmektedir. Sesimiz ne kadar gür çıkarsa bu haksız kararın o kadar kısa sürede değiştirilmesini sağlayabiliriz. Bu konuda tüm velilerimizden değerli desteklerini bekliyoruz. Unutmayalım, sesimizi duyurabildiğimiz kadar güçlüyüz. 

Haklılığımızı savunmak üzere 23 Ekim Pazartesi sabahı saat 8:30’da okulumuzun önünde basın açıklaması yapacağız. Tüm yerel basın davet edilmiştir. Çocuklarımızın bugününü ve geleceğini savunacağımız basın açıklamasına siz değerli velilerimizin katılımlarını bekliyoruz. Ne kadar kalabalık olursak, sesimiz o kadar gür çıkar. Sesimiz ne kadar gür çıkarsa, ilgili makamlarda o kadar fazla baskı oluşturabiliriz. Oluşturacağımız olumlu baskı ile bu haksız kararın değiştirilmesini sağlayarak çocuklarımızın bugününü ve geleceklerini kurtarmak tek amacımızdır. Manisa Kulis

Editör: Nuray Bozkurt