Manisa, 2026’ya sert bir hava koşullarıyla merhaba diyecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün beş günlük tahminine göre kentte yağmur, soğuk ve don olayları peş peşe yaşanacak. Geceleri sıcaklıkların eksi derecelere düşmesi vatandaşları tedirgin ediyor.

31 Aralık’ta Şemsiye Şart

Yılın son gününde kent genelinde ıslak ve kasvetli bir hava bekleniyor. Hava sıcaklığı 4 ila 7 derece arasında değişecek, nem oranı yüzde 96’ya kadar çıkacak. Manisalıların şemsiye ve yağmurluklarını yanlarına alması öneriliyor.

Yeni Yılın İlk Günlerinde Don Uyarısı

1 Ocak Perşembe ve 2 Ocak Cuma günleri soğuk hava etkisini artıracak. Gece sıcaklıkları Perşembe günü -1, Cuma günü ise -3 dereceye kadar düşecek. Uzmanlar, sabah saatlerinde oluşabilecek buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olunmasını tavsiye ediyor.

Soğuk hava dalgasının ardından hafta sonu sıcaklıklar yeniden yükselişe geçecek. Cumartesi günü en yüksek 12 derece, Pazar günü ise 13 derece olarak ölçülecek. Ancak bulutlu hava ve yüksek nem nedeniyle serinlik hissi devam edecek.

Rüzgarın hafta boyunca hafif ve orta şiddette esmesi bekleniyor. Uzmanlar, özellikle sabah saatlerinde sürücüler ve tarımla uğraşan vatandaşların don riskine karşı tedbirli olmasını istiyor.

Muhabir: Özkan ÇELİK