Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak ve Suriye kuzeyinde gerçekleştirilen hava harekatlarını yönetmek üzere Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi'nde bulunarak, toplam 29 hedefin vurularak imha edildiği operasyonları idare etti. Bakan Güler, şehitlerin kanını yerde bırakmadıklarını ve bundan sonra da bırakmayacaklarını belirtti.

Dün gece Pençe Harekat bölgesinde 6 Mehmetçik şehit düşerken, 7 silah arkadaşı yaralandı. Bugün Pençe-Kilit Harekatı Bölgesinde çıkan çatışmada da 6 kahraman evlat şehit oldu ve 6 silah arkadaşı hafif yaralandı. Bakan Güler, şehitlerin intikamını almak için kararlı olduklarını vurgulayarak, "Bugüne kadar şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız" dedi.

Bakan Güler, operasyonu takip eden komuta kademesiyle birlikte şehitlerin kanını yerde bırakmamaya kararlı olduklarını ifade ederek, "Evlatlarımızın intikamını almak için irademiz tam" dedi.

Beraberindeki komutanlarla birlikte operasyonu takip eden Bakan Güler, başarılı operasyonları gerçekleştiren pilotları tebrik etti. Konuşmasında terörle mücadelede etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 156'ya ulaştığını belirten Güler, hain terör örgütü mensuplarının kahraman Mehmetçiğin pençesinden kurtulamayacaklarını vurguladı.

Ege’nin ünlü ilçesinde kanlı gece! Ege’nin ünlü ilçesinde kanlı gece!

Bakan Güler, operasyonların terör örgütünün hareket kabiliyetini bitme noktasına getirdiğini belirterek, "Bu saldırı da bir kez daha göstermiştir ki, can çekişen hain terör örgütü, son çırpınışlarını vermektedir" dedi. Türk pilotlarının başarılı bir şekilde vurduğu Irak ve Suriye'deki terör hedeflerinin ardından Güler, kararlılıkla devam edeceklerini ve mücadelede şehitlerin ve gazilerin büyük payı olduğunu vurguladı.

Bakan Güler, şehitlerin hatıralarına sahip çıkacaklarını ve onların fedakarlıklarını şükran ve minnetle yâd edeceklerini belirterek, "Kılıcınız keskin, azminiz ve gayretiniz daim olsun. Kalın sağlıcakla" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: İHA