Mali, üst düzey bir ismin ölümüyle sarsıldı. Mali Geçiş Hükümeti, Savunma Bakanı Sadio Camara’nın silahlı grupların düzenlediği saldırıda yaşamını yitirdiğini resmen doğruladı.
Hükümet Sözcüsü Tuğgeneral Issa Ousmane Coulibaly, intihar bombacısının kullandığı araçla Camara’nın Bamako yakınlarındaki Kati kentindeki konutunun hedef alındığını açıkladı.
Açıklamaya göre saldırı sırasında Camara’nın saldırganlarla çatışmaya girdiği, bazı saldırganları etkisiz hale getirdiği ancak çıkan çatışmada yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

Saldırıda başka can kayıpları da var
Yetkililer, saldırı sırasında konutun çökmesi sonucu başka kayıpların da yaşandığını duyurdu. Yakındaki bir caminin yıkılması nedeniyle içeride bulunan bazı kişilerin de hayatını kaybettiği bildirildi.
Geçiş Dönemi Cumhurbaşkanı Assimi Goita ve hükümet yetkilileri, Camara’nın ailesi ile saldırılarda yaşamını yitiren siviller ve askerler için taziye mesajı yayımladı.
Ülkede yas ilan edildi
Savunma Bakanı Camara’nın ölümü nedeniyle Mali genelinde iki günlük ulusal yas ilan edildi.
Saldırıların, Cemaat Nusra el-İslam ve Müslim ile Azavad Kurtuluş Cephesi tarafından düzenlendiği öne sürülüyor.
Koordineli saldırılar ülkeyi sarstı
25 Nisan sabahı erken saatlerde başlayan koordineli saldırılarda başkent Bamako’daki Kati Askeri Üssü, Modibo Keita Havalimanı çevresindeki askeri kamp ile Kidal, Gao ve Sevare dahil birçok noktada yoğun çatışmalar ve patlamalar yaşanmıştı.





