Trendyol Süper Lig'in 18. haftasında büyük bir heyecanla beklenen Fenerbahçe-Galatasaray derbisi, futbolseverleri ekran başına kilitleyecek. Fenerbahçe, Galatasaray'ı kendi sahasında ağırlayarak liderlik koltuğunu koruma amacında. Galatasaray ise deplasmanda galip gelerek zirveye yükselmek istiyor. İki takım arasındaki kritik mücadele ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Fenerbahçe-Galatasaray Derbisi Ne Zaman, Saat Kaçta ve Hangi Kanalda?

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki derbi mücadelesi bugün Ülker Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak. Maçı hakem Arda Kardeşler yönetecek. Heyecan dolu mücadele Bein Sports'tan canlı yayınlanacak.

"Ligde Başa Baş Giden Fenerbahçe Ve Galatasaray!"

Ligdeki son 16 maçlarında Fenerbahçe ve Galatasaray, benzer bir performans sergileyerek 14 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ilk iki sırayı paylaşıyor. Liderlik koltuğunda averajla oturan Fenerbahçe, attığı 44 golle ligin en skorer takımı konumunda.

Sezona 10 maçlık galibiyet serisiyle başlayan İsmail Kartal'ın önderliğindeki Fenerbahçe, Trabzonspor'a sahasında 3-2 yenildikten sonra Adana Demirspor ile deplasmanda berabere kaldı. Ancak sarı-lacivertli ekip, sonraki 4 maçta VavaCars Fatih Karagümrük, EMS Yapı Sivasspor, Beşiktaş ve Mondihome Kayserispor'u mağlup ederek çıkışını sürdürdü.

Fenerbahçe’de Kim Eksik?

Fenerbahçe, Galatasaray'a karşı oynayacağı derbi öncesinde 4 önemli eksikle mücadele edecek. Kırmızı kart cezalısı olan Mert Hakan Yandaş ve Fred, takımlarını yalnız bırakacak. Sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek olan Becao ve Zajc da listedeki diğer eksik isimler. Sarı kart sınırında bulunan İrfan Can Kahveci ve Miguel Crespo'nun derbide sarı kart görmesi halinde, bir sonraki İstanbulspor karşılaşmasında forma giyemeyecekleri belirtiliyor.

Boluspor maçının biletleri satışa çıktı Boluspor maçının biletleri satışa çıktı

"Sakatlıktan Dönen Edin Dzeko, Galatasaray Maçında Forma Giyecek!"

Sağ ayak arka adalesinde zorlanma tespit edilen ve bu nedenle Kayserispor maçında riske edilmeyen golcü oyuncu Edin Dzeko, Galatasaray karşılaşmasıyla sahalara geri dönüyor. Ligdeki 15 maçta 12 gol atan ve 4 kez takım arkadaşlarına asist yapan Bosna Hersekli futbolcu, sezonun başından bu yana forma giydiği 21 resmi maçta toplamda 16 gol atarak 7 asistle takımına 23 gole katkı sağlamış durumda.

"Fenerbahçe, Son 4 Ev Maçının 3'ünü Kaybetti!"

Ezeli rakibi Galatasaray'la karşılaşan Fenerbahçe, sahasında oynadığı son 4 maçın sadece 1'ini kazanabildi. Sarı-lacivertli takım bu süreçte 3 gol atarken kalesinde 7 gol gördü. Geçen sezon oynanan son derbiyi Galatasaray 3-0 kazanmıştı.

Kaynak: Mahmut Aslan