38. Olağan Kurultayı'nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açılış konuşmasını yaptı. Salona gelen Kılıçdaroğlu delegelerden büyük destek gören Kılıçdaroğlu'nu Özgür Özel'in taraftarları da alkışladı.

Diğer Genel Başkan adayı Özgür Özel ile tokalaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saygı duruşundan sonra Kurultay resmen başlamış oldu.

Manisa’nın altında ne var? Sınanacağız! Hazır olun… Manisa’nın altında ne var? Sınanacağız! Hazır olun…

Kılıçdaroğlu daha sonra Kurultay'ın açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

6'lı masada yaşanan ayrılıklara değinen Kılıçdaroğlu, "Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun masadan kalkan başta Meral Akşener olmak üzere 6'lı masaya olan sözlerinin devamı ise şu şekilde:

"Biz 6 lider, tarihin bize getirdiği sorumluluğu yapmak zorundayız"

6 lider oturduk. bu tabloyu kısmen anlattım ve kendilerine şunu söyledim; Ülkede demokrasi yok. Bir sorunlar yumağı haline geldi. Biz 6 lider tarihin bize getirdiği sorumluluğu yapmak zorundayız.

"İş cumhurbaşkanlığı adaylığına gelince masadan kalkmalar.."

Uzun uzun anlattım. 6 parti bir araya geldik. Ülkeyi nasıl yöneteceğimiz için oturduk çalıştık. Ortak mutabakat metni hazırladık ve halkımızla paylaştık. Güçlendirilmiş parlementer sistem için çalışmalar yaptık. İş, cumhurbaşkanlığı adaylığının seçilmesine gelince masadan kalkmalar ve masaya geri dönmeler geldi. Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım.

"İhanet gördük ama yılmadık"

Usta Nazım'ın dediği gibi ateşi ve ihaneti gördük ama yılmadık, yıkılmadık. Yapılan bütün kumpaslara, yalana dolana rağmen, çalıştık, yılmadık, yıkılmadık asla ve asla boyun eğmedik. Yolu doğru olanın yükü ağır olur, hançerle beraber yükümüz ağırdı. Beni asıl üzen sırtımdaki yük değil sırtımdaki hançerlerdi. Seçim bitti, kazanamadık.

Editör: Nuray Bozkurt