Manisa ve Türkiye gündeminde 8 Nisan 2026 Çarşamba günü dikkat çeken gelişmeler yaşandı. Tarım arazilerini etkileyen taşkınlar, üreticilere yönelik uyarılar, ekonomik destek tartışmaları ve siyasi açıklamalar gün boyunca öne çıktı.
Gediz Nehri’nde yaşanan taşkın bazı bölgelerde tarım alanlarını su altında bırakırken, kent genelinde farklı başlıklardaki gelişmeler de dikkat çekti.
Manisa gündeminde 8 Nisan 2025 Çarşamba günü neler yaşandı? Gelin birlikte bakalım…
Gediz yine taştı! Bağlar sular altında kaldı
Türkiye'nin çekirdeksiz kuru üzüm üretiminin önemli bölümünün karşılandığı Manisa'da Turgutlu, Salihli ve Ahmetli ilçelerinde Gediz Nehri'nin taşması sonucu bağları su bastı.
Manisalılar şükür duasına çıktı!
Sarıgöl’ün Afşar Mahallesi’nde etkili olan yağışların ardından çiftçiler, bereket ve bolluk için düzenlenen şükür duasında bir araya geldi.
3 milyon TL'lik destek! Sırada Manisa var...
İstanbul’da başvuruları başlayan 3 milyon TL’lik kentsel dönüşüm destek paketi, pilot iller arasında yer alan Manisa için de umut oldu. Uzun vadeli ve düşük faizli kredi modeliyle dönüşümün hızlanması hedefleniyor. İstanbul'da başvurular başladı! Sırada ise Manisa var... İşte detaylar...
Manisalı üreticilere antraknoz uyarısı
Manisa’nın Salihli ilçesindeki Tarım ve Orman Müdürlüğü, ceviz üretiminde ciddi verim kayıplarına yol açan antraknoz hastalığına karşı üreticilere önemli uyarılarda bulundu. Yapılan açıklamada, hastalıkla mücadelede doğru zamanlama ve ruhsatlı ürün kullanımının hayati önem taşıdığı vurgulandı.
CHP'li Başevirgen'den iktidara mazot tepkisi
CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, artan akaryakıt fiyatlarına sert tepki gösterdi. “İktidar üzerine düşeni yapmıyor” diyen Başevirgen, vergi indirimi ve çiftçiye destek çağrısında bulundu.





