İYİ Parti Yunusemre Belediye Meclis üyeleri Arzu Kızılkaya, Mehmet İnan ve Cüneyt Başar partilerinden zehir zemberek bir açıklamayla istifa etti.

CHP’den flaş karar! MYK toplantısı Soma’da yapılacak! CHP’den flaş karar! MYK toplantısı Soma’da yapılacak!

Ortak açıklama yapan meclis üyeleri, "Partinin Genel Merkez ve Taşra teşkilatlarının belirli ticari amacı olan kişilerin yuvası haline geldiğini, bizim gibi sadece memlekete hizmet etme amacı ile partiye omuz veren kişilerin ise sadece süslü sözlerle aldatıldığını gördük. Bizleri halka hizmet için bu partide siyasete girmeye teşvik eden kadroların neredeyse hepsinin bilinçli şekilde partiden uzaklaştırılmaları ise bardağı taşıran son damla olmuş ve partiye olan güvenimizi kaybetmemize sebep olmuştur. İktidar amacı gütmeyen, söylemleriyle uygulamaları tamamen farklı, kendi tüzüğüne bile saygısı olmayan bir siyasi hareketin içinde devam etmek etik değerlerimizle bağdaşmamaktadır. Bu nedenle hizmet azmimizi kaybettiren tutum ve davranışların devam ettiği İYİ Parti üyeliğimizden istifa ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İstifalarla birlikte İYİ Parti'nin Yunusemre Belediye Meclisi'ndeki koltuk sayısı 9'dan 6'ya düştü.

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti'nin Şehzadeler Belediye Meclisi'nde de 3 üyesi, zehir zemberek sözlerle istifa etmişti. Parti, Şehzadeler Meclisi'nden 10 koltuktan 7'ye düşmüştü. Ahmet ÜNSAL

Editör: Zerrin Ağar