Gazeteci Fatih Portakal, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, asgari ücretle ilgili önemli bir tahminde bulundu ve "İktidardan önce açıklıyorum" ifadeleriyle dikkat çekti. Portakal, AK Parti'nin 17 bin TL civarında bir asgari ücret önerisi üzerinde kulis yaptığı iddialarına atıfta bulundu ve kendi tahminini paylaştı.

Yaklaşan yeni yıl öncesinde milyonların merakla beklediği asgari ücret belirlenme süreci, 11 Aralık tarihinde başlamıştı. İlk toplantının ardından taraflar dün ikinci kez bir araya geldi. Ancak, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısının ardından Türk-İş'in, masada herhangi bir rakam üzerinde anlaşma olmadığını belirtmesi, dikkat çekiciydi.

Fatih Portakal, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, asgari ücretle ilgili toplantılarda rakamın hiç gündeme gelmemesine tepki gösterdi. Kendi tahminini de paylaşan Portakal, işçi ve işveren temsilcilerinin formaliteyi yerine getirdiğini, ancak asıl kararı iktidarın vereceğini ifade etti.

Bu fırsatı kaçırmayın! Faturasını bu şekilde ödeyenlere 750 TL iade yapılacak… Bu fırsatı kaçırmayın! Faturasını bu şekilde ödeyenlere 750 TL iade yapılacak…

Portakal'ın tahmini, yeni asgari ücretin 16.500/16.900 TL arasında olacağı yönündeydi. Gazeteci, bu tahminini "Oh be, bu yılın asgari ücretini iktidardan önce açıkladım ya!" ifadeleriyle paylaştı. 

Kaynak: Haber Merkezi