Gram altın, yaşadığı düşüş seyriyle yatırımcıların dikkatini çekiyor. Özellikle ons altın, son 7 ayın en düşük seviyesini görmesiyle piyasalarda endişe yaratıyor.

Uzmanlar ise Amerikan Merkez Bankası'nın cuma günü açıklayacağı verilerin, gram altın ve çeyrek altın için önemli bir sıçramaya neden olabileceği uyarısında bulunuyor.

ARTIK YÜZLERİ GÜLÜYOR

ABD Merkez Bankası ( FED) tarafından eylül ayında yapılan toplantı ile düşüş başladı. Yetkililer tarafından duyurulan faiz artırımı işaretleri hız kazandı. Yıl sonuna kadar bir kez daha faiz artırımı yapacağına dair beklentiler kuvvetleniyor.

Altın yatırımcıları dikkat! Değerlenecek! Altın yatırımcıları dikkat! Değerlenecek!

Dolar endeksindeki yükseliş sürerken, neredeyse son bir yılın en yüksek seviyelerini gördü. Bugün itibariyle 107,21 seviyesine yükselen dolar, ABD 10 yıllık ve 2 yıllık tahvil faizleri de zirveye yükseliyor.

Doların artmasıyla baskılanan altın fiyatları düşüşe devam ediyor. FED toplantısının ardından düşüşler yüzde 7'ye kadar yükseldi. Dolar endeksinin güçlü bir şekilde ilerlemesi 2024 yılının ikinci yarısına kadar sürmesi bekleniyor.

Altın fiyatlarındaki düşüş ile birlikte yatırımcıların ya da altına borcu olanların bu fırsattan faydalanabileceği, uzmanlar tarafından duyuruldu.

ABD eylül ayı tarım dışı istihdam verilerinin bu cuma açıklanması bekleniyor. Piyasa beklentisi 150 bin kişiye yükselirken, küresel piyasalardaki dalgalanmaların da yükseleceği tahminler arasında yer alıyor. ABD istihdamındaki artış sonucunda ise FED faiz artırım beklentisi de kuvvetleniyor. Haber Merkezi