Nijerya Deniz Kuvvetleri ve Dearsan Gemi İnşa Sanayi AŞ arasında Nijerya Federal Cumhuriyeti Senato Üyeleri, Savunma Bakanlığı Yetkilileri, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral AZ GAMBO, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı karargâh personeli ve Dearsan Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım ile şirket yöneticilerinin katıldığı sözleşme imza töreni 6 Haziran 2023 tarihinde Abuja, Nijerya’da gerçekleştirilmişti.

Aziz Yıldırım’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Dearsan Shipyard ile Nijerya Deniz Kuvvetleri Komutanlığı arasında Nijerya Donanmasının Sancak Gemisi olan tarihi öneme sahip NNS ARADU (F89) Firkateyninin Modernizasyon projesi kapsamında sözleşme imzalanmış, Alman Blohm & Voss Tersanesi tarafından inşa edilerek Nijerya Donanmasında 1982 yılından itibaren hizmete girmiş olan, 125 metre boy ve 3500 ton deplasmana sahip MEKO 360 sınıfı NNS ARADU Firkateyninin modernizasyon projesi, Tuzla’da bulunan tersanede gerçekleştirilecekti. Proje kapsamında eski ve kullanım dışı olan sistem, ekipman ve cihazlar, onarılarak veya modern muadilleri ile yenilenerek gemi çağdaş standartlara ulaştırılacaktı.

Aynı Sözleşme kapsamında; Nijerya Deniz Kuvvetleri Komutanlığına 1 adet 57 metre Tuzla Sınıfı Karakol Gemisi de teslim edilecekti. 27nci adetinin teslim edileceği 57 metre Karakol Gemisinin, Türk Deniz Kuvvetleri, Türkmenistan Deniz Kuvvetleri ve Türkmenistan Sahil Güvenlik Komutanlıklarının ardından dördüncü kullanıcısı Nijerya Deniz Kuvvetleri oldu.

Eşeklere nikah kıyıp düğün yaptılar! Eşeklere nikah kıyıp düğün yaptılar!

Bu gelişmelerin ışığında Halk tv’de yer alan habere göre Aziz Yıldırım'a ait Dearsan Shipyard Nijerya Deniz Kuvvetleri için 2 adet karakol gemisi inşa etti. Nijerya Deniz Kuvvetleri, açık denizlerde karakol hizmeti almak için toplamda 2 adet OPV 76 satın aldı. 43 kişilik mürettebata hizmet verebilen gemi kıyı ve personel emniyeti için de birçok silah sistemine sahip. OPV 76 gözetleme, keşif, su harbi gibi birçok göreve hizmet verebilecek şekilde tasarlandı. Haber Merkezi

Editör: Onur Yılmaz