Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in hayatı, kariyeri, özel hayatı gündem olup vatandaşlar tarafından merak edilip araştırılmaya başlandı. Peki Mehmet Şimşek kimdir, aslen nereli? Kürt mü? Mehmet Şimşek’in eşi ve çocukları kimdir? Annalise Granwald kimdir? İşte merak edilenler…

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Kimdir?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 1967’de Batman’ın Gürcüş ilçesine bağlı Arıca köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Batman merkezde tamamlayan Mehmet Şimşek, liseyi Gercüş’te tamamladı.

Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat bölümünde tamamlandıktan sonra kazandığı Etibank bursu ile yüksek lisans eğitimi almak için İngiltere’ye gitti. Mehmet Şimşek, yüksek lisans eğitimini Exeter Üniversitesi'nde tamamladı. Finans ve ekonomi alanında yüksek lisans derecesini almaya hak kazandıktan sonra Türkiye'ye döndü.

Türkiye'ye döndüğünde, üç ay süreyle Etibank'ta çalıştı. Ardından ABD büyükelçiliğinde kıdemli ekonomist olarak göreve başladı.

Mehmet Şimşek’in Siyasi Hayatı

2007 Türkiye Genel Seçimleri'nde AK Parti Gaziantep Milletvekili olarak Meclis'e ilk kez giren Mehmet Şimşek, Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı'nda kurulan 60. Türkiye Hükûmeti'nde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev aldı.

Başkan Durbay duyurdu! Hafta sonu açık olacak! Başkan Durbay duyurdu! Hafta sonu açık olacak!

Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevinin yanı sıra 2007 yılından itibaren Yüksek Planlama Kurulu, Özelleştirme Yüksek Kurulu, Savunma Sanayi Yüksek Koordinasyon Kurulu, Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulu, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu üyeliklerini de yürüttü. 1 Mayıs 2009 tarihine kadar bu görevi sürdüren Şimşek bu tarihte yapılan kabine değişikliği ile Maliye Bakanı olarak atandı.

Haziran 2011 Seçimleri'nde AK Parti Batman Milletvekili olarak tekrar Meclis'e girdi. Şimşek, kurulan 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde yeniden Maliye Bakanı görevinde bulundu.

Ardından Haziran 2015'te yapılan seçim sonuçlarıyla yeniden AK Parti Gaziantep Milletvekili olarak Meclis’e girdi. Ancak seçimin sonuçlanmasının ardından hükümetin kurulamayışıyla Kasım 2015’te erken genel seçim yapılmasıyla bu seçimde tekrar Gaziantep milletvekili seçildi.

22 Mayıs 2016 tarihinde Ahmet Davutoğlu'nun istifasının ardından Binali Yıldırım'ın başbakanlığında başbakan yardımcısı olarak görev aldı.[15] Yeni hükûmetin kurulmasının ardından Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nun başkanlığı, Şimşek'ten alınarak Binali Yıldırım'a verildi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine yapılan görüşmelerin ardından 3 Haziran 2023 tarihinde açıklanan 67. Türkiye Hükümeti'nde tekrar Hazine ve Maliye Bakanı olarak görevlendirildi

Mehmet Şimşek’in Eski Eşi Annalise Granwald Kimdir?

Mehmet Şimşek, 20 Ocak 1999’da Amerikalı finansçı Annalise Granwald ile Türkiye’de hayatını birleştirdi. Yasal süreleri tamamlayan Granwald Türk vatandaşlığına geçti. Daha sonra Şimşek, 2009’da Annalise Granwald ile boşandı.

Granwald’dan boşandıktan sonra kısa bir sürede ikinci eşi olan Esra Kara ile evlendi. Kara ile evliliğinden iki kız bir erkek çocuğu oldu.

Kaynak: Haber Merkezi