Türkiye, 31 Mart 2024’te sandık başına gidecek. Yerel seçimlere geri sayım başlamışken, Cumhurbaşkanı Erdoğan 48 kentin belediye başkan adayını açıkladı.  Buna göre AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ oldu. İşte AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ’ın hayatı ve kariyeri…

Hamza Dağ Kimdir?

1 Mart 1980 tarihinde Manisa’nın Demirci ilçesinde doğdu. Balıkesir’in Sındırgı ilçesinin nüfusuna kayıtlı olan Hamza Dağ, Simav İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduktan sonra lisans eğitimini Dokuz Eylül Hukuk Fakültesi’nde tamamladı.

Hamza Dağ’ın Siyasi Kariyeri

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları'nda görev aldığı dönemden itibaren siyasi kariyerine yön veren Hamza Dağ, AK Parti'nin çeşitli kademelerinde önemli görevler üstlenmiş bir isimdir.

Hamza Dağ, politikaya AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları'nda başlayarak, sırasıyla Yönetim Kurulu Üyeliği ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde bulundu. Siyasi kariyerindeki önemli adımlardan biri, 3 Şubat 2008 tarihinde İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı'na seçildi.

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları’nda sırasıyla Yönetim Kurulu Üyeliği ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş, ardından 3 Şubat 2008 tarihinde yapılan 3. Olağan Kongre’de İl Gençlik Kolları Başkanı seçilmiştir.

2011 seçimleriyle birlikte İzmir Milletvekili olarak TBMM'ye giren Hamza Dağ, 24. Dönemden itibaren üç dönem boyunca İzmir Milletvekili olarak görev yapmıştır. Bu süre zarfında İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği gibi önemli görevlerde bulunmuştur.

Özel Manisa’da açıkladı: Belediyelerde tasarruf tedbirleri yayınlayacağız Özel Manisa’da açıkladı: Belediyelerde tasarruf tedbirleri yayınlayacağız

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliği, Seçim İşleri Birimi başkan yardımcılığı ve AR-GE’den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı gibi görevlerle partinin içinde etkin rol oynayan Hamza Dağ, 24 Mart 2021 tarihinden itibaren Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir.

Hamza Dağ Evli mi?

Hamza Dağ evli ve 4 çocuk babasıdır.

Editör: Nuray Bozkurt