İzmir merkezli 6 ilde düzenlenen otomobil kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alınan 8 şüpheliden 1’i tutuklandı. Operasyonda, ağır hasarlı araçların kimlik bilgilerinin değiştirilerek piyasaya sürüldüğü iddiasıyla 14 lüks otomobil ve 6 otomobil motoruna el konuldu.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, nitelikli hırsızlık, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve kaçakçılık suçlarına yönelik çalışma başlatıldı.
Soruşturma kapsamında yapılan teknik ve saha çalışmalarında, ağır hasar almış ve trafiğe çıkamayacak durumdaki araçların kimlik bilgilerinin, çalıntı veya kaçak yollarla ülkeye getirilen araçlarla değiştirildiği ve bu yöntemle satış yapılarak haksız kazanç sağlandığı belirlendi.
6 İlde Eş Zamanlı Operasyon
Elde edilen bilgiler doğrultusunda polis ekipleri tarafından İzmir merkezli olmak üzere İstanbul, Kırklareli, Adıyaman, Manisa ve Isparta’da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda 14 lüks otomobil ile 6 otomobil motoru ele geçirilerek muhafaza altına alındı.
Operasyonda şüpheliler A.A., F.A., E.Y., M.K., V.A., B.E.B., B.Y. ve S.Z. gözaltına alındı.
1 Kişi Tutuklandı
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1’i çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Şüphelilerden 1’i hakkında ev hapsi kararı verilirken, 6 şüpheli ise yurt dışına çıkış yasağı uygulanarak serbest bırakıldı.
Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.





