Ege'de hava soğuk. Kar'ı da gördük, buzu da. Bu mevsimde hepsi doğal. Cumartesi sabahı Valimiz Erdoğan Bektaş'ın Taş Fabrika'da kahvaltısı vardı, oraya gittik. Vilayet Basın Bürosu'ndan Şehriban hanım ve İsmail bey çalışan gazetecileri karşılıyordu. Sofra Levent görev başında, patron Tamer Balatlı da oradaydı. Vali beyi bekliyoruz Şehriban hanımla birlikte… Valimiz Erdoğan Bektaş geldi, kahvaltı salonuna geçtik. Basın İlan Kurumu Müdürü Kenan Tokgöz de var. Çalışan gazetecilerin yanında, gazetelerin köşe yazarlarından da davetli olanlar var. Haydar Aksakal'ı gördüm, kitap yazmış. Aksakal, dağ sporlarını sever. Manisa'nın tarihi ve kültür varlıklarıyla da yakından ilgilenir. Kitabını bana takdim edeceğini söyledi. Gazetem Olay'da son haftalarda köşesi ile dikkati çeken Enis Çallı da siyaset ve Manisa sorunlarını akıcı üslubu ile yazıyor.
GÜZEL BİR KATILIM OLDU
Kahvaltıya ilgi büyüktü. Şehriban hanıma sordum; "Davet edilenler ne kadardı?" diye, 90 kişiden 82 gazeteci ve köşe yazarı arkadaşımız kahvaltıya katılmış. Valimiz Erdoğan Bektaş ile sohbet ediyoruz, Sayın Bektaş, Taş Fabrika'nın otantik yapısını beğendiğini dile getirdi. Gerçekten öyle, kentin göbeğinde böyle güzel bir yere sahip olmak Manisa'da yaşayanlar için büyük şans. Her kahvaltıda olduğu gibi Sayın Valime sahada çalışan gazeteci meslektaşlarımı bir araya getirdiği için teşekkür ettim. Valimiz Erdoğan Bektaş da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde yapılan diğer organizasyonları göz önünde bulundurarak, Manisalı gazetecilerle ancak bugün bir araya gelebildiğini söyledi, Manisa basınının çalışmalarından memnun olduğunu ifade etti. Kahvaltıda meslektaşlarım birkaç soru da yönelttiler Valimize, birinci soru Emniyet Müdürü ile ilgiliydi. Valimiz bu konuya açıklık getirdi; Emniyet Müdürümüz olay sonrası Bakanlığa dilekçe vererek başka bir şehre tayin talebinde bulunmuş, son karar İçişleri Bakanlığı'nın…
GEDİZ'E ÖZEL BİR ÖNEM GÖSTERDİ
Diğer konu Gediz havzasının kirliliğiydi. Bu konuda yapılan çalışmaları da uzun uzun anlattı. Valimiz Erdoğan Bektaş'a Zerrin Ağar da Ali Rıza Çevik İlkokulu'nun durumunu sordu. Okuldaki olumsuz şartları anlattı. Okulun durumu şimdilik ortada, ne olacağı, ne yapılacağı belli değil. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konuda acil karar vermesi gerekiyor. Selçuk Özdağ ve diğer Milletvekillerimizin bu konuyu acilen çözüme ulaştıracak formülü bulması gerekiyor. Güzel bir kahvaltıdan sonra Zerrin Ağar, Esra Kale, Şehriban hanım ve İsmail beyle kahvelerimizi içtik, Taş Fabrika'nın kalbi Sofra Levent'e de, "Bu akşamın nasıl?" dedim, iyi olduğunu söyledi. Giritligil Otel'de beklenenden iyiymiş. Tarih kokan salonunda kahvaltı yapanları gördüm.
Allah herkesin işini rast getirsin