MANİSABüyükşehir Belediyesi ve Turgutlu Belediyesi'nin ilçede hayata geçirdiği yaklaşık 15 milyon liraya varan proje ve hizmetlerinin açılış törenine Nezih Varol'la birlikte katıldım. Yazdan kalma bir gündü, özellikle park açılışları piknik havasında gerçekleşti. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin'le nam-ı diğer Kasaba'ya en güzel hizmetleri kazandırmanın çabasında olduklarını Cumartesi Pazarı'nda düzenlenen törende halka hitaben yaptığı konuşmasında ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 2015 yılı Ocak ayında bugüne 6 bin 355 metrekarelik alanda 153 araçlık yeraltı otoparkı, 252 tezgahlı kapalı pazaryeri, 80 tezgahlı açık pazaryeri, kent meydanı, yeşil alanlar, oturma grupları, kafeterya, çocuk oyun alanı, spor alanı, eğitim ve yardım merkezilerini ilçeye kazandırdıklarını anlattı.
KURMAYLARI DA YANINDAYDI
Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Turgutlu'ya kazandırdığı hizmetlerin toplu açılış töreninde eşi Şeyma Ergün'le bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün yanı sıra Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ve eşi Bahar Şirin, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Yılmaz Gençoğlu, Aytaç Yalçınkaya, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, MESOB Başkanı Hasan Geriter, MTSO Başkanı Adnan Erbil ve çok sayıda vatandaş da katıldı. Gazetemin sahibi Mevlüt Aktan'la, Genel Yayın Yönetmeni Ertan Korkmaz ve Fikret Taşçı'da oradaydı.
TURGAY ŞİRİN MEMNUNDU
Törende bir konuşma yapan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ilk önce Diyarbakır'daki hain saldırıda şehit düşen polisleri rahmetle andı. Şirin, "Turgutlu'ya hizmet edenler kervanına Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ile birlikte katılmanın haklı gurur ve onurunu yaşıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana tüm yapılanmamızla tek görevimiz ilçemize güzel hizmetler kazandırmak oldu. Değişim ve gelişimin mimarı Cengiz Ergün'ün bu değişim ve gelişimi Turgutlu'da da hayata geçireceğine inanarak bizlere yetki verdiniz. Yetki verdiğiniz kadroların ortaya koyduğu çalışmaların hayata geçmiş haline bugün şahitlik ediyorsunuz. Bizler, Turgutlu Belediyesi'nin inançlı kadrolarının neleri başardığının, Büyükşehir Belediyesi'nin Turgutlu'da imkanlar ölçüsünde neler yaptığının şahitliğini yapıyorsunuz. Verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, verdiğimiz sözleri yerine getirme noktasında hassasiyetle yaklaşıyor" diyerek, hayata geçen projelerden memnuniyetini de ifade etti.
KURDELEYİ BİRLİKTE KESTİLER
Konuşmaların ardından Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Başkan Ergün'e çerçeveli padişah tuğrası ve Turgutluspor forması takdim etti. Daha sonra Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Turgutlu Belediyesi'nin proje ve hizmetlerinin temsili açılış kurdelesi kesilmek üzere protokol üyeleri sahneye davet edildi, dualar okundu. Başkan Ergün, Turgutlu Belediye Başkanı Şirin ve protokol üyeleri tarafından hizmetlerin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Ergün, eşi Şeyda Ergün'le kadınlara fular hediye etti. Başkan Ergün toplu açılış yapılsa da ortaya çıkan hizmetlerin tamamını gezmeyi ve yakından görmeyi ihmal etmedi. Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Mehteri'nin konseriyle renklenen her tören yerinde halkın sevgisiyle karşılaştı, kendisine çiçekler takdim edildi.
MABEM GURUR KAYNAĞI
Manisa merkezinde yüzde 100 başarı sağlayan MABEM Eğitim Kurumları'nı Manisa'nın Büyükşehir olmasının ardından tüm ilçelerde hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Ergün, Turgutlu MABEM'in açılışında yaptığı konuşmasında da, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimlerine katkı sağlayan bu önemli sosyal projemiz, Turgutlu ilçemizde de eğitim vermeye başladı. 2015-2016 eğitim döneminin başında ilçemizde hizmete başlayan Turgutlu MABEM, 12 derslik, 3 idari personel ve 20 öğretmenle 600 öğrencimize hizmet veriyor. Dershaneye gitme imkanı olmayan öğrencilerimize hizmet veren bu güzide eğitim kurumunda öğrenim gören gençlerimizden bir tek beklentimiz var. O da vatanını, milletini seven, Atatürk yolunda, Cumhuriyet'e bağlı ve ülkesine hayırlı bireyler olmalarıdır" dedi. Ergün'ün bu konuşması birçok vatandaşı duygulandırdı. Yine önemli bir proje olan Gıda Bankası, Turgutlu'da da hayata geçirildi. Gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşılan bu güzel proje, Turgutlu'da da dar gelirli vatandaşların yanında olacak. Gıda Bankası'ndan halen Turgutlulu 322 gerçek ihtiyaç sahibi faydalanıyor.
YOLLAR ÇOK GÜZEL OLDU
Açılışı gerçekleştirilen Urganlı ve ski Manisa yolları Turgutlu ile Manisa'yı birbirine bağlayan, ancak bakımsız ve bozuk olan yollardı. Kullanılamaz haldeydi. Bu çalışmayla Manisa yolu sil baştan düzenlenmiş oldu. Yol çizgileri, aydınlatmaları ve peyzaj düzenlemeleriyle yepyeni oldu. Ayrıca E-96 yolundaki trafik yoğunluğu azaltılarak sürücülerin ve vatandaşların can ve mal güvenliği maksimum seviyede korunmuş oldu. Urganlı yolunda da güzel bir çalışmaya imza atıldı. Akçapınar-Urganlı ve Urganlı-Kaplıcalar arasındaki 7 kilometrelik yol şimdi çok daha rahat. Gün boyu Turgutlu'da çeşitli açılışlarda bulunan Başkan Cengiz Ergün, ilçe sakinleriyle de bir araya geldi, Avşar, Derbent ve Turan Mahallelerini ziyaret etti. Vatandaşlar tarafından çiçeklerle karşılaşan Başkan Ergün, mahalle sakinleriyle tek tek tokalaştı, onlarla sohbet etti.