Mübarek Ramazan'da spor camiası trafik kazasında sarsıldı. Manisaspor'da yetişen, Fenerbahçe Kulübü'nde futbol oynayan, Malta Semti'nin efsanevi futbolcusu Aygün Taşkıran'ın kötü günüydü. Babası Yusuf Taşkıran'ın kullandığı araç Bergama yakınlarında yol yapımı nedeniyle daralan yolda kaza yaptı. Araçta bulunan 8 kişiden Aygün Taşkıran'ın 14 yaşındaki kızı Yaren Taşkıran ile 15 yaşındaki kuzeni Maltaspor'un Başkanı Bayram Kokulu'nun oğlu Batın Kokulu hayatını kaybetti. "Acı haber tez duyulur" derler, doğruca gazeteye geldiğimde Ertan Korkmaz'dan öğrendim. Ateş düştüğü yeri yakar.
TAZİYEYE KATILIM ÇOKTU
Dün Vergi Dairesi'nin karşısındaki camiden kalkacak cenaze törenine gitmek için yola koyuldum. Hava sıcaktı. Caminin etrafı araç ve insanlarla doluydu. Malta Semti, Taşkıran ve Kokulu ailelerinin acısını paylaşmak için cenaze namazının kılınacağı camiye geliyordu. İki fidan Yaren ve Batın'ın cenazeleri musalla taşında upuzun yatıyordu. Aygün ve babası Yusuf Taşkıran, Yaren'in tabutunun yanında saf tutmuş, diğer yanda Maltaspor Başkanı Bayram Kokulu, oğlu Batın'ın yanında taziyeleri kabul ediyordu. Malta Semti'nde göçmen vatandaşlarımız oturuyor, birbirlerine tutkundurlar. Camiye girince Mazlum Yüzgider ve Selim Şakdağ koluma girdi. Aygün'e beraber başsağlığı diledik.
BAŞKANLAR DA GELDİ
Aygün spor yaşamında sevilen bir futbolcuydu. Fenerbahçe formasını giymesi Türkiye çapında kendisinin ünlenmesine neden olmuştu. Acı haberi duyan taziye için Manisa'ya gelmişti. Cengiz İbret'e sordum, "Kimler var?" diye, "Fenerbahçe'den Tusan var" dedi. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve Baro Başkanı Avukat Ali Aslan'ı gördüm. Gözüm Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'deydi. Herkes bana, "Başkan Ergün gelecek mi?" diye soruyor, ben de, "Gelir elbette" diyordum. Meğer Cengiz Ergün hastanede boyun fıtığından tedavi görüyormuş. Öğle ezanı okunurken Ergün de geldi. Maltalı Aygün ve ailesine başsağlığı diledi. Ergün, acılar içinde kıvranıyordu. CHP Milletvekili Özgür Özel de cenaze töreninde saf tutuyordu.
SPOR CAMİASI YAS TUTTU
Cenaze töreninde Adil Aygül ve Zafer Ünal, Manisaspor'un eski teknik adamları Mümin Özkasap, Aydoğan Tünay, eski futbolcu Tansu Yanık ve Erkan Aslan'ı da gördüm. Ayrıca, Manisaspor Başkanlığı yapan Emre Hasgör, Cumartesi günü yapılacak kongrede aday olacak Orkun Şıktaşlı, Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, Manisaspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, Kasap Servet, Taner Taşkın, Cenk Ergün, Cengiz Başkanın Danışmanları Azmi Açıkdil, Yaşar Coşkun, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Yardımcısı Fuat Uzun ve Aytaç Yalçınkaya, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türküler, Büyükşehir Belediyespor Başkanı Mehmet Güzgülü, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Fikret Taşçı, Akhisar Belediyespor Başkan Yardımcısı Necmi İşçi, Hakan Kadayıfçılar, İsmail Aydın, Manisasporlu futbolcular ve çok sayıda Manisalı cenaze töreninde bulundu.
Ben de kendim ve gazetem adına kederli Taşkıran ve Kokulu ailelerine sabır, genç fidanlara Allah'tan rahmet dilerim. Mekanları Cennet olsun.