Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 74. Genel Kuruluna Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın davetlisi olarak katıldım. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz telefon açıp, ‘Yeni oluşturduğumuz ekibimiz ile birlikte katılacağımız ilk genel kurulda seni de görmek istiyoruz abi’ deyince bana da Ankara yolu görünmüş oldu. Ankara izlenimlerimi iki gün boyunca sizlerle paylaşacağım. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ile Manisa Ticaret Borsası’nın ne kadar uyum içerisinde olduğunu, hatta bu birlik ve beraberliğin Manisa ilçe Odalarına da yansımasını sizlere yarın anlatacağım. 

Ama önce TOBB Başkanı olarak 5’inci kez seçilen Rifat Hisarcıklıoğlu ile yazıma başlamam lazım. Bu arada Rahmetli Bülent Koşmaz’ı da bir kez daha anmadan geçmeyeceğim. Çünkü TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile tanışmamızın baş mimarı rahmetli Bülent Koşmaz’dır. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu 74. Genel Kurulda tüm delegelerin oylarıyla 5’inci kez TOBB Başkanı seçildi. Zaten karşısında aday da yoktu. Böyle olunca heyecansız bir Genel Kurul olmuştur diye düşünürseniz, çok yanılırsınız. 74. Genel Kurul’da TOBB Başkanı belliydi ama, yönetim kurulu hangi isimlerden oluşacaktı? İşte bu Genel Kurulun en merak edilen sorusuydu? Haliyle de beklenti içerisinde olanlarda büyük bir heyecan, onların destekçilerinde ise meraklı bir bekleyiş vardı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun da işi çok zordu. 15 kişiden oluşan yönetim kurulunda 9 isim değişti. Yani TOBB Yönetim Kurulunda da bir devrim yaşandı. Kulislerde en merak edilen konu Hisarcıklıoğlu’nun Yönetime İzmir’den kimi tercih edeceği idi. Bir yanda Yönetim Kurulunda yer alan EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, diğer yanda İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener. Gerçi ben Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir programında Mahmut Özgener ile olan yakınlığını görünce, Hisarcıklıoğlu’nun seçiminin nasıl olacağını tahmin etmiştim. Ve de tahminim de yanılmadım. Sevgili dostum Mahmut Özgener TOBB Yönetiminde yer aldı. Hayırlısı olsun diyorum. 

TOBB seçimleri iki güne yayılmıştı. 14 Mayıs pazartesi sabahı Manisa Ticaret ve Sanayi Odası delegeleri ile birlikte havaalanına doğru yola çıktık Yaklaşık 1 saat süren yolculuğun ardından Ankara’daki Otelimize yerleştik. Oteli görünce Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın farkını hissetmiş oldum. Sonrasında ise TOBB’un yolunu tuttuk. Kayıtlarımız olduk. Ve TOBB’un bahçesinde bizlere sunulan yemeğin tadına bakarken telefonum çaldı. Oğlum Gökmen, Ege Bölgesi Oda ve Borsa Başkanlarının toplantı yaptığı salondan beni aradı. İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in Ankara’da olduğumu öğrenince görüşmek istediğini söyledi. Ben de toplantının yapıldığı salona geçtim. Sevgili dostum ile kucaklaştık. Seçimlerde sonra ilk kez bir araya geldik. Mahmut Özgener İzmir Ticaret Odası’nda bir tarihe son vermişti. Kendisi başarısından dolayı kutladım. Bu arada Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Borsa Başkanı Sadık Özkasap Manisa ilçe odaları ile sıkı bir görüşme halindeydiler. Seçimlerden sonra yapacakları yol haritasını belirliyorlardı. Bu güzel tabloda bulunmam beni de mutlu etti. 

Günü sonunda TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun Delegelere verdiği akşam yemeğine katıldık. TOBB Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri misafirleri otelin kapısında karşıladılar. Ben de Hisarcıklıoğlu ile görüşme fırsatını buldum. Genel Kurula katılmamdan dolayı mutlu olduğu ifade etti. Sonrasında yemek alanına geçtiğim de uzun süredir görmediği dostlarla bir araya geldim. İlk önce Ak Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan ile karşılaştım. Eski günleri yad ettik. Ticaret Odası Meclis Başkanı iken beraber bir meşhur İtalya seyahatimiz olmuştu. İspanya gezimiz ise bambaşkaydı. Necip Kalkan, İzmir’de Mahmut Özgener’in zafer kazanmasında emeği olan kişilerin başında gelir. Turgutlu’dan dostlar Yavuz Semizler, Faruk Aydın’ı gördüm. Manisa ekibi de tam kadro yemekteydi. TOBB’un yıllanmış Basın Danışmanı Azmi Özgür ile Genel Kurul öncesinde sohbet ettim. Ankara’dan ilk gün anlatacaklarım bu kadar. Yarın Manisa ekibinin TOBB Genel Kurulundan güçlenerek nasıl çıktığını sizlerle paylaşacağım. Bugünlük bu kadar….