Bizim Levent, nam-ı diğer Sofra Levent, Manisa'da et mangal ve tandırı halkla buluşturan marka isimdir. Sofra Levent şimdi oğlu ile Anıt'ta. Anıt sıcak yaz günlerinde püfür püfür esiyor. Öyle ki, üzerinize bir ceket almadıysanız, ilerleyen saatlerde kapalı bölüme geçmek zorunda kalırsınız. Düğünler burada bir başka güzel yaşanır. Doğanın bütün ihtişamı, Spil'in güzelliği, akarsuyu, bir de üzerine hizmet kalitesi, servisi ve leziz menüsüyle Anıt, şimdi Sofra Levent ayrıcalığıyla sizleri buluşturuyor. Ramazan'da ayrı, yaz aylarında farklı hizmet sunumuyla, kuş sütü eksik lezzetlerden oluşan sofrasıyla Anıt, bambaşka bir ortam sunuyor. Levent'i küçüklüğünden beri tanırım, hizmet sektöründe bir numaradır. Bir O'nu tanırım, bir de bizim Sakallı Nusret'i. Nusret şimdilik Çiçekli'de. Levent, yanında kıdemli Hayri ile Anıt'a yavaş yavaş Manisalıları topluyor.
ÇARŞAMBA AKŞAMI ORADAYDIK
Ramazan'da iftar yemekleri de veren Sofra Levent'e Hikmet Oray Yalçın ve Sosyete Dürümcüsü Mehmet'le gitmiştim. Lezzetli Ramazan menüsüyle orucumuzu bozmuştuk. Hava serindi. Onun için Çarşamba günü Sofra Levent'in yerinde gerçekleşen iftar yemeğine tedbirli gittim, ceketimi yanıma aldım. Avukat Besim Yücel ile Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Genel Sekreteri Fatih Özsümer, bizleri Sofra Levent'in Anıt'taki yeni mekanında topladı. Besim Yücel'in annesi Birsen hanım geçenlerde vefat etmişti. Tevfik Aslaner ve Fatih Özsümer ile Urganlı'ya taziyeye gitmiştik. Orada iftar yemeğinin tarihine nokta koymuştuk, Çarşamba akşamı Tevfik Aslaner, Nezih Varol ve oğlum Gökmen ile Anıt'a gittik.
GÜZEL BİR KATILIM OLDU
Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Anıt'ın etrafına öyle güzel ışıklandırmalı çim alan yapmış ki, görülmeye değer. Avukat Besim Yücel ile MTSO Genel Sekreteri Fatih Özsümer iftar yemeğinde Manisalı ve Turgutluluları bir araya getirdi. Biz de Yaşar Coşkun hoca, Ahmet Erken, Tevfik Aslaner, Nezih Varol ve oğlum Gökmen ile aynı masadaydık. Tabi birçok önemli konuk vardı. Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Belediye Başkanlığı da yapan Bülent Kar, vergi rekortmenlerinden Mesut Altan, Rüştü Akçakın, Gökmen Gökdede, Halil Çınar, Tercan Ödemiş, Renan Çapra, İdris Şendil, Ümit Türek, Fatih Özer, Gürkan Koyuncu, Ethem Öztaş, Hüsnü Aslan, Necdet Özgürler, Bilal Batur, Hüseyin Işıkal, Hüseyin Hasacar, Abdullah Ölmez, Mehmet Ölmez, Kuyumcu Kazım Dilek, Nurettin Barman, Serhat Çetin, Olgun Olca, Halil Başkentli, İbrahim Başkentli, Ali Tekeli, Osman Çeltürk, Korhan Çeltürk, Sadık Akçakın, Mahmut Kargın iftara katılanlar arasındaydı.
GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİK
Sofra Levent bizler için kendisine yakışır bir Ramazan sofrası hazırlamış. Önden sıcak bir çorba, ardından yanında pirinç pilavıyla dana haşlama geldi. Mevsim meyvelerinden oluşan güzel bir menünün ardından da baklava sunuldu. Tabi taze çaylar ve isteyene kahve ikramı çok hoş oldu. İftar yemeğinin ardından bazı arkadaşlarımız akşam namazını kıldı, bizler de çaylarımızı yudumluyorduk. İdris Şendil, Ahmet Erken, Ümit Türek, Besim Yücel, Fatih Özsümer iftar sonrası Levent'in Anıt'ında uzun süre oturup Manisa'nın çeşitli sorunlarını gündeme taşıdık. Masada en fazla Fatih Özsümer ile Ahmet Erken konuştu. İdris Şendil de fikirlerini söyledi. Besim Yücel, ben ve diğer konuklar dinlemede kaldık. Zaman zaman iftara katılan dostlarla sohbet ettim. Bilal Demir, Avukat Hüsnü Aslan ve Gürkan Koyuncu'ya Manisa'nın gündemini sordum. Bu günlerde iktidar partisinin İl Başkanı Zülfikar Gürcan'ın değişeceğine dair dedikodular çıkarıldığını öğrendim. Bunun doğruluk derecesini sordum, hepsi, "Partimizin büyükleri ve Genel Merkez bilir" dedi. Anlaşılan İl Başkanı ile ilgili "Gidecek" sözlerinin şu anda geçerliliği yok. Biz de grup halinde Sofra Levent'e teşekkür ederek Anıt'tan ayrıldık.
Bizi bu iftarda buluşturan Avukat Besim Yücel ile MTSO Genel Sekreteri Fatih Özsümer' teşekkür ederim, Allah kabul etsin.