Geçtiğimiz ay CHP Şehzadeler İlçe Başkanlığı görevine getirilen eğitimci siyaset adamı Semih Balaban'ı yıllardır tanırım. Babası rahmetli Selçuk Balaban'la da çok güzel günlerimiz olmuştu. Semih Balaban, sosyal demokrat kimliğiyle Manisa siyasetinde yer aldı. Yaşamının büyük bölümünü bu görüş üzerinden siyaset yaparak sürdürdü. Partisinin üyeleri tarafından da sevilir, sayılır. CHP'de demokratik bir seçimle delegelerin teveccühünü kazanarak 34 kişilik yönetimiyle Şehzadeler İlçe Başkanı olduğunda kendisinden beklenti düzeyi oldukça yüksekti. O da bu beklentiye gerekli yanıtı kısa sürede verdi. Semih Balaban, mazbatasının aldığı 10 Aralık'tan bugüne farkını ortaya koydu.
BAŞTAN YARATTI
Şehzadeler İlçe Başkanlığı hizmet binasında gerçekleştirdiği fiziki düzenleme ile işe başlayan Balaban, okuma salonundan sohbet alanlarına, toplantı odalarından kafeteryasına kadar sıcak bir ortam yarattı önce. Daha sonra da vatandaşların ve partililerin sorunlarını çözebilecek komisyonlarla çalışma gruplarını oluşturdu. Balaban, göreve geldiğinde hizmet binasının zemin ve bodrum katının kullanılamayacak durumda olduğunu ifade ederek, "Burada esaslı bir restorasyon başlattık. Kafeteryasında her saat sıcak içeceği bulunan, gençler için toplanıp etkinlik düzenleyebilecekleri, kültür sanat faaliyetlerini yürütebilecekleri odalar oluşturduk. Doğalgaz sistemini hayata geçirdik, soğuk kış aylarının daha sıcak geçmesini sağladık. Müracaat bölümünde partili arkadaşlarımızı görevlendirerek vatandaşlarımızın istek ve temennilerini dinlemelerini, sorunlarına çözüm üretmelerini temin ettik" diyerek anlatmış süreci.
KOMİSYONLAR TAMAM
"Bizim en önemli hedefimiz 365 gün çalışan bir ilçe örgütü yaratmaktı ve bu noktada da birçok alanda komisyonlarımızı kurarak çalışmalara başladık. İşsizlikle Mücadele, Sosyal Yardımlar, Kültür Sanat, Hayvan Hakları başta olmak üzere çok iyi görevler yapacak komisyonlarımız oluştu" diyerek, iddiasını da ortaya koyan Balaban'ın sloganı şöyle; ‘Çobanisa ve Karaoğlanlı beldelerimizden başlayarak 2019 seçimleri için vereceğimiz startla Başkanlık Sistemin'nin ülkede egemen olmaması için çalışmalar yapacağız'. Açık ve net ne yapacağını ortaya koymak siyasi yaşamda önemlidir.
HER EVE GİDECEK
Bu çalışmaları tüm belde ve köylerde gerçekleştirecek Balaban ve ekibi. Her ay 2 tam gün esnafla da buluşacaklar. Tüm semtlerde ‘Mahalle Yönetim Kurulları' oluşturup insanlarla CHP'nin projelerini ve parlamenter sistemi anlatacaklar. İşsizlikle mücadeleden tutun da kültür sanat etkinliklerine, yoksulluk sorununun çözümünden engelli vatandaşların haklarına kadar tüm sosyal alanlarda çözümlerini hakla paylaşacak. Bazı densizler mescidi konuşsunlar, çünkü dağarcıklarında sosyal demokrat CHP'yi yukarılara taşıyacak fikirleri Hak getire. Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalışıyorlar. Bak sen CHP'ye fayda sağlamaya. Bu Manisa seni de tanıyor, densizleri de Semih Balaban.
AHMET ERKEN AMELİYAT OLDU
Sevgili dostum Ahmet Erken, Grandmedikal'de burnundaki sorunlardan kurtulmak için Dr. Mustafa Gürcan'ın ellerine teslim etti kendini. Ameliyat başarılı geçmiş. Erken ailesine geçmiş olsun diyorum.
Manisa'da herkesin sağlık sorunlarına gece gündüz çare arayan Yüncü Yaşar, bugünlerde kendi sağlık sorunları ile uğraşıyor. Celal Bayar'da tedavi olduktan sonra evinde istirahate çekilen Yüncü Yaşar'a ve ailesine acil şifalar dilerim.
Bu arada Türk futbolunun unutulmaz yıldızlarından Suat Mamat'ı kaybettik. Metin Oktay'ın devrinde Suat Mamat adam gibi futbolcuydu. Ailesine, Galatasaray'a başsağlığı dilerim.