Çanakkale zaferi büyük bir mücadeleyle kazanıldı. Bu şanlı zaferimizi her yıl 18 Mart Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde yaşıyor ve yaşatıyoruz. Bu yıl da Manisa ve ilçelerinde birçok etkinlikle büyük zaferi andık. Ben Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Hasan Eryılmaz ile Manisa'dan başlayıp Alaşehir ve Sarıgöl'de devam eden programda Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'le birlikteydim. Ergün, çok güzel düşündü ve ilçelere yaptığı hizmetlerin açılışlarını da aynı güne getirerek hem Çanakkale zaferimizi anarken, hem de açılışını yaptığı bazı tesislere şehitlerimizin adını vererek günün anlamına anlam kattı.
ŞEHİTLERİMİZE DUA ETTİK
18 Mart Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı Şehitlik'te gerçekleşirken, etkinliğe Valimiz Erdoğan Bektaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Daire Müdürleri, Gazi ve Şehit Dernekleri yöneticileri, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunuldu ve üç el saygı atışı yapılarak anıta çelenk sunumu gerçekleşti. Oradan ayrılarak bir başka anlamlı etkinlik için Alaşehir'e gittik.
ŞEHİTLİK ANITI VE MÜZESİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir Belediyesi'nin ilçeye kazandırdığı Şehitlik Anıtı ve Müzesi'nin açılış törenine katıldı. Ankara'da yaşanan hain saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın anıldığı törende konuşan Başkan Cengiz Ergün, "Ülkemiz üzerinde oynanan bu oyunu, bin yıldır bu topraklarda birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşayan yüce Türk Milleti'nin bozacağına olan inancım tamdır" dedi. Törende Başkan Ergün'ün yanı sıra Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin, Alaşehir İlçe Garnizon Komutanı Albay Mehmet Kıyıcı, Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Genel Sekreter Yardımcıları Yılmaz Gençoğlu ve Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Büyükşehir Daire Başkanları, Meclis MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Başkan Danışmanları, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, ilçe protokolü, şehit aileleri ve gazilerle çok sayıda davetli bulundu.
"KAHRAMAN ATALARIMIZIN ADLARINI YAŞATIYORUZ"
Alaşehir Belediyesi'nin ilçeye kazandırdığı anıtın ilçeye büyük önem kattığını belirten Başkan Ergün, açıklamasında şu duygularını da ifade etti; "Alparslan Türkeş Meydanı'nın alt kısmına yapılan ve Türk Bayrağı figürü olarak tasarlanan bu güzel anıt, gerçekten ilçemize gece ayrı, gündüz ayrı bir hava kazandırmış ve atalarımızın, şehitlerimizin ve gazilerimizin anısını yaşatmak adına önemli bir eser olmuştur. Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de atalarımızın emanetlerini korumak ve kahramanlarımızın adını yaşatmak adına Manisa genelinde böyle eserler kazandırıyoruz. Gördesli Şehit Makbule Hanım Parkı ve Meydanı, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu, Kurtuluş Savaşı Kahramanları Anıtı gibi projelerimizle gelecek nesillere bu vatanın nasıl kurtarıldığını ve Cumhuriyet'in ne şekilde kurulduğunu anlatıyoruz."
ALAŞEHİR'İN PROJELERİ YÜKSELİYOR
Büyükşehir Belediyesi'nin ilçede hayata geçireceği projelerle ilgili de ilçe sakinlerini bilgilendiren Başkan Ergün, Sarıkız Kavşağı'nda yeni kavşak yapımına başladıklarını, menfez temelleri ve perde duvarlarının donatılarının bağlandığını, 2016 yılında çalışmanın bitirilerek hizmete sunulacağını ifade etti, Bakkal Şükrü Evi olarak bilinen tarihi yapıda restorasyon çalışmalarımız devam ettiğini, Klasik Türk Evi olarak tasarlanan projenin tamamlandığını, Oto Terminal ile Gençlik Merkezi projelerinin ihale edildiğini bildirdi, Alaşehir Belediyesi için yeni hizmet binasının müjdesini verdi.
SARIGÖL YATIRIMA DOYDU
Toplu açılış ve temel atma töreni için Sarıgöl ilçesine geçtiğimizde bizi Belediye Başkanı Necati Selçuk ve Sarıgöllü vatandaşlar karşıladı. Nezih Varol'la da burada buluştum ve etkinliği birlikte takip ettik. Başkan Ergün, gösterdikleri sıcak ilgi nedeniyle Sarıgöllü vatandaşlara teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi'nin Sarıgöl ilçesine kazandırdığı Mimar Sinan Çocuk Kulübü ve Parkı, Girne Caddesi Yenileme Projesi, MABEM, Gıda Bankası açılışı ile Siteler Parkı temel atma törenlerine katıldık. Halkın Başkan Ergün'e ilgisi görülmeye değerdi. Çoğu yere yürüme olarak Pazar yerinden de geçerek giden Ergün ve ekibi halk tarafından sıcak bir ilgiyle selamlandı. Girne Caddesi, Fatih Caddesi ve Söylemez Caddesi'ni hizmete açtığı sırada Ergün, yeni yüzüyle hizmete sunulan caddelerde bisiklet turu attı. Törenler sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk ve eşi Nevra Selçuk çok güzel bir tablo çizdiler. Ergün, burada da günün anlamına uygun bir uygulamaya gitti. Başkan Ergün, Sarıgöl Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan ve Sarıgöllü Şehit Fevzi Tekeş'in adının verildiği yürüyüş parkının açılışını gerçekleştirdi. Şehit Fevzi Tekeş'in ülkenin birliği ve bütünlüğü için canını verdiğini dile getiren Ergün, "Huzur içinde yatsın. Bu ülke ne olursa olsun yine de dimdik ayakta ve bizler bu ülkenin bekçileriyiz. Şehitler ölmez vatan bölünmez" dedi. Bundan böyle 2010 yılında Siirt'in Eruh İlçesi'ne bağlı Çırpılı Köyü kırsalında hain terör örgütü tarafından şehit edilen Fevzi Tekeş'in adı memleketi Sarıgöl'de yaşatılacak.
Bu arada yüreğimize yeni acılar düşmeye devam ediyor. Şehitlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı dilerim. Yaralı asker ve polislerimiz de umarım en kısa sürede şifa bulur.