Büyükşehir’in meclis toplantısı vardı salı günü. Hala Galatasaray’ın son mağlubiyetini içime sindiremiyordum. Grup toplantısı devam ediyordu. Bitince Başkan Ergün’ü gördüm. “Nasılsın?” dedi. “Çok kötüyüm” dedim. “Hayrola hasta mısın?” dedi. “Galatasaray 4-0 mağlup” deyince “Yok canım vallahi haberim yok” dedi. Ben devam ettim. “Başakşehir’den 4 gol yenir mi? Yedikleri golleri mahalle takımı yemez” dedim. Başkan Cengiz Ergün, “Başakşehir kötü takım mı?” dedi. Başkan Ergün Fenerbahçeli. 23 Nisan’da da Galatasaray-Fenerbahçe oynayacak. Başkan Cengiz Ergün teselli etti. “Boşver Galatasaray’ın defansı kötü. Bak sağlığına.” Doğru söylüyor. Bu Galatasaray’a üzülmeye değmez. Trabzon’da puan cetvelinde üstüne çıkarsa şaşmam. Şimdiden Fenerbahçe maçı da kayıp.

Ahmet Erken Karşıyaka’da oturduğu için eskisi gibi görüşemiyoruz. Büyükşehir’in meclisinden çıkıp Söğütaltı Kahvesi’ne geldim. Ahmet Erken oğlu Ali ile beni aldılar. Sofra Levent’in oraya gittik. Ahmet Erken, oğlu Ali ile Beyoba’da çırçır fabrikası kuruyor. Ahmet’e “İşin gücün yokta bu saatten sonra, kendini sıkıntıya sokuyorsun” dedim. Ahmet Erken “Ali ilgilenecek” dedi. Bana da hayırlı olsun demek düştü. Ali Erken, AK Parti Şehzadeler ilçe yönetiminde. Genç, atak ve heyecanlı durumunu bildiğim için “Referandum nasıl gidiyor? Partili gözle değil, anlat bakalım” dedim. Ali Erken benim de bir türlü aklımın almadığı şeyi söylüyor. “Şehzadeler çok iyi. Evet oyları yüzde 52’yi gösteriyor” dedi. Ali’ye “Bana da aynı şeyleri söylüyorlar. Ama inanamıyorum” dedim.  Ali Erken, “Ahmet Tonguç ve Ömer Faruk Çelik başkanlar çok çalışıyor. Ev ev dolaşıyorlar” cevabını verdi. Sonra telefonuna sarıldı. Yapılan Türkiye çapındaki son anketi gösterdi. 26 ilde 18 yaşüstü 7550 kişi ile yüzyüze görüşülerek yapılan anketten çarpıcı sonuçlar çıkıyor. Seçmene “16 Nisan 2017’de yapılacak referandumda tercihinizi hangi yönde kullanacaksınız?” sorusuna  yüzde 58.2 ile evet yanıtı çıkıyor. Hayır diyenlerin oranı ise yüzde 41.8’de kalıyor. Şunun şurasında ne kaldı? Bugün perşembe. 3 gün sonra gerçek sonuçlar seçmenin sandığa attığı oylarla ortaya çıkacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın İzmir mitingindeki kalabalığı yabana atılacak bir kalabalık değil. İzmir’de hayır çıkacağı kesin gözüyle görülürken, bu kadar seçmeni taplamak AK Parti İzmir teşkilatının da iyi çalıştığını gösteriyor.

Yalnız Ali Erken’in dediğine göre “Önümüzdeki hafta pazar günü seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?” sorusuna da verilen cevaplar çarpıcı. AK Parti yüzde 53.1, CHP yüzde 24.7, MHP yüzde 14.5, HDP yüzde 6.4. Bu anket sonuçlarında bana ilginç gelen yön, Devlet Bahçeli’nin partiyi bitirdiği görüşünce olan ve Meral Akşener’in peşinde koşanların iyi irdelemesi gerekiyor. Devlet Bahçali yönetimindeki MHP bugün yapılacak seçimlerde yüzde 14.5 oy alacağı görünüyorsa bu milletin ne zaman ne yapacağı belli olmaz. Salı akşamı ATV’de gençlerle buluşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da referandumdan başarı ile çıkacağı izlenimi hakimdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu yerden yere vurdu. Milletin kararı hepimizin kararıdır.