Manisaspor başkanlığına adaylığını koyan Mevlüt Aktan, 20 yıllık Manisaspor'un kongre üyesi. 2 yıl önce de bu göreve talip olmaya hazırlandı. Delege yapısı nedeniyle vazgeçti. Bu kez kaos içinde gördüğü ve düzlüğe çıkaracağına inandığı Manisaspor'u yönetmeye resmen talip oldu. Mevlüt Aktan ekonomiyi iyi bilir. Ünlü ekonomist Besim Tibuk amcası olur. Asıl soyadları Tibukoğullarıdır. Hayat mücadelesine onun yanında başladığını öğrendim. Kendisini 20 yıl önce Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün sayesinde Karşıyaka'da tanıdım. Yanımda Fikret Taşçı vardı. Bugün Manisa Olay Gazetesi'nin sahibi. Beraberiz.
SPORUN İÇİNDEN GELİYOR
Mevlüt Aktan spordan anlar. Muğla Üniversitesi'nden mezun, futbol oynamış, sporun içinden gelen bir başkan adayı. İddialı, her şeyin en iyisini yapmaya çalışır. Manisaspor'un durumu ortada, şampiyon olan takımın futbolcularının emeklerinin karşılığını ödeyemedi. Transfer yasağı, borçlar ortada. Çıkmaz bir sokakta sıkışmış görüntüsü veriyor. Mevlüt Aktan diyor ki; "Manisaspor'un kongre delegeleri bana güvenir, görev verirse, Pazartesi günü transfer yasağı kalkacak. Kulübün acil borçları bir plan içerisinde yoluna konup Manisaspor'un rahat nefes almasını sağlayacağım. PTT Ligi'nde seyredilecek bir Manisaspor kadrosu oluşturacağım. Manisaspor'un Süper Lig'e çıkmasını sağlayan Vestel'in devrindeki gibi bir hava yaratmaya çalışacağım. Manisa güzel bir kent, Manisaspor'a gönül verenlere rahat ve huzurlu bir sezon geçirmesini sağlamak, seçilirsem birinci görevim olacak".
SÖZLERİNİ YERİNE GETİREN BİR
KİMLİĞİ VAR

Mevlüt Aktan'ın iş adamı olarak verdiği sözleri yerine getiren bir kimliği olduğunu biliyorum. Yurt içinde ve yurt dışında finans kuruluşları olan genç, dinamik, 40'lı yaşlarında bir iş adamı. Karaya oturan Manisaspor gemisini Ege denizinde yüzecek hale getirir. Futbol elbette bir şans oyunu, "İyi kurdum" dersiniz, bir sonuç alamazsınız. Mevlüt Aktan 2 yıl önce aday olduğunda, seçilmesi halinde yönetiminde bulunan Fikret Taşçı ve rahmetli Zeki Ayaydın ile neler yapılması gerektiği konusunda bir gecede kolları sıvamışlardı. Hatta şimdiki Osmanlıspor'un Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ile anlaşmışlardı. Öyle bir transfer listesi vardı ki, bu liste Manisaspor'un eski kalecisi Bülent Ataman ile birlikte hazırlanmıştı. Ben bile bu listeye şaşırmıştım, "Bu kadarı da fazla" demiştim. Aktan'ı kongre üyeleri seçerse Manisaspor PTT 1'inci Ligi'nden Süper Lig'e doğru giden yolun içinde yürümeye başlar. Bugün de başkan adayı Aktan, Haylazz'da Manisaspor camiasına bir iftar yemeği verecek, kulübe gönül verenler davetli. Herkes bilsin...
SANDIKTAN ÇIKAN ‘BAŞKAN' OLACAK
Demokrasilerde seçim önemli, sandıktan çıkan ‘Başkan' olacak. Mevlüt Aktan mı? Abdullah Mergen mi? Bu kararı 24 saat sonra mevcut Manisaspor delegeleri verecek. Bu kulüpte başkanlık yapan biri olarak tek arzum sportmence bir kongreye tanıklık edelim. Birbirimizi kırmadan, didişmeden Manisaspor'un geçmişine uygun bir kongre yapalım. Alt tarafı bir başkanlık yarışı, sonunda ölüm yok.