Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) yönetiminin kent protokolü ile sanayicileri buluşturduğu iftar yemeğine ben de davetliydim. Nezih Varol'la birlikte davete icabet ettim. Her zamanki gibi biraz erken gittim. İftar yemeği MOSB'nin hizmet binasının bahçesinde veriliyordu, daha bahçeye yaklaşmadan Yönetim Kurulu Başkanlık Danışmanı Nihat Akyol beni gördü, "Hoş geldin" dedi, bir süre ayaküstü sohbet ettik.
GELENEKSEL HALE GELDİ
MOSB bu iftar yemeğini her yıl veriyor, artık geleneksel hale geldi. Bu yıl iki iftar programı yapacaklar, ilki buydu, sanayiciler ile kent protokolü bir araya geldi. İkincisi ise sanayiciler ile şehit aileleri ve yakınlarını bir araya getirecek. Yemek vaktine kadar MOSB'nin bahçesinde dolaştım, huzur veren bir ortamı var. İftar yemeğinin menüsünü Altınkuş ailesi organize etmiş. Her şey mükemmeldi. Bir etle iç pilav geldi, bol boldu, kazandibi tatlısı da kallaviydi. Bu arada dostları gördüm. Bayram Ali Baylan, Selami Delan, Renan Çapra, Müftümüz Sinan Cihan, Erdinç Yumrukaya, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer Ekinci, Avukat Emin Uz, Burhan Kurtoğlu ve oğlu İsmail Kurtoğlu benim gibi erken gelenler arasındaydı. Hepsiyle kısa sohbetlerde bulundum.
KATILIM FAZLAYDI
İftar vaktine doğru diğer katılımcılar da gelmeye başladı. Aralarında Vali Yardımcısı Dr. Muhammet Kırılmaz, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Ziya Tay, Sağlık İl Müdürü Metin Kaplan, SGK İl Müdürü Nesrin Aras, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, İŞKUR İl Müdürü Salim Eroğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, belediye başkanlığı da yapan Ersan Atılgan, Zafer Ünal, Adil Aygül, Bülent Arınç'ın danışmanı Mehmet Büker, milletvekilliği yapan Zeynel Balkız, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Semih Balaban ve partilileri, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, MESO Başkanı Bahattin Akyüz, Yüncü Yaşar, Ataman Taydaş, Mustafa Özer, Semih Vardarer, Kamil Yüzgenkaya, Ali Bankoğlu, Vecdi Ağırbaşlı, Hüseyin Altınkuş ve Ergun Türek de vardı.
VALİMİZ DE KATILDI
Valimiz Mustafa Hakan Güvençer de iftar yemeği için geldi, O'nunla da kısa bir sohbet etme imkanı bulduk. Ezan okunmasına az bir zaman kala protokol masasına oturdu. Masada MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, Elginkan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal ve İl Müftüsü Sinan Cihan da vardı. İftar yemeğinden sonra da MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek bir konuşma yaptı, "Amacımız sanayici ile protokol üyelerini bir araya getirerek, iftar sofrasında fikir alışverişinde bulunmasını sağlamak. Ramazan ayının son haftasında, sanayicilerle şehit aileleri ve yakınlarını buluşturan bir iftar yemeği daha düzenleyeceğiz" dedi. Türek'in konuşmasının ardından Müftümüz Sinan Cihan, katılanlara iftar duası yaptırdı. Daha sonra hem MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, hem de Yönetim Kurulu Başkanlık Danışmanı Nihat Akyol iftar masalarını teker teker dolaştı ve katılanlara teşekkür etti. Bu yılki iftar sade, ama katılımı da iyiydi.
MİLLİ TAKIM SEVİNDİRDİ
Velhasıl güzel bir gece oldu, ama çok sıcaktı, iftar yemeğinden sonra her zaman olduğu gibi Anıt'a, Sofra Levent'in yanına gittim. Oğlum Gökmen de oradaydı. Renan Çapra, Gürkan Atılgan, İdris Şendil, Serdar İzci ve Orçun Oluç ile eşleri ve çocuklarını da almışlar, Levent'in lezzetli yemekleriyle serin serin iftarlarını yapmışlardı. Onlarla da bir kahve içtim. Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, MTSO Genel Sekreteri Fatih Özsümer ve Avukat Besim Yüce de Anıt'daydı. Onlarla da güzel bir sohbette bulundum. Aynı zamanda Milli maç da vardı, son şansımızdı. Çeklerle oynanan maçı Renan Çapra'nın telefonundan izledim. Burak'ın golü Sofra Levent'in Anıt'ın da yankılandı. Bir süre sonra Nezih Varol'la Anıt'tan ayrıldım. Tevfik Aslaner'in Has Kebap'ına gittim. Milli maçın ikinci yarısını ve ikinci golümüzü Aslaner ile izledim. Mutlu olduk. Umudumuz devam ediyor.
MANİSASPOR'DA SON NOKTA
İş adamı, gazetemizin imtiyaz sahibi Mevlüt Aktan, Manisaspor başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Cumartesi günü gerçekleşecek kongreye Manisaspor tarihinde ilk defa 2 aday girecek. Mevlüt Aktan ve Abdullah Mergen'in başkanlık yarışı Cumartesi saat 14.00'de nefesleri kesecek.
Mevlüt Aktan kim?
Nasıl bir iş adamı?
Spordan anlar mı?
Manisaspor'un başına gelirse neler yapacak?
Yazacağım!