Süper Lig deyince üç büyükler akla gelir. Yazılı ve ulusal medya şampiyon takımın hep Fenerbahçe olmasını ister. Nedeni çok açık. Fenerbahçe başarılı sezon geçirirse ulusal gazetelerin tirajları hep artmıştır. Fotomaç ve Fanatik, Fenerbahçe'nin galibiyetlerinden sonra en az yüzde 30 artar. Galatasaray'da biraz kıpırdar, Beşiktaş'ta yerinde sayar. Bugün Süper Lig'in lideri Başakşehir. İstanbul medyası yasta. Onun için spor medyası sayfa yapmakta zorlanır. Fenerbahçe iyi kadrosu ile mehter takımı gibi bir ileri bir geri gidiyor. Bu sezon Fenerbahçe'yi Avrupa kupasındaki son maçında çok beğenmiş bir Galatasaraylı olarak methiyeler yazmıştım. Pazar günü Fenerbahçe bir hafta önce Alanya'da lig lideri Başakşehir'den 5 gol yiyen Alanyaspor'du. Ben dahil herkes Kanarya'nın Kadıköy'de bülbül gibi ötmesini bekliyorduk. Evdeki hesap tutmadı. Fenerbahçe Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Kendi kendime "Maşallah dediğim sabaha çıkmıyor" dedim. Tabii ortalık karıştı. Kadıköy'deki bu sonuç tepki çekti. Kimine göre Fenerbahçe için "Kadıköy'de maske düştü" dendi. Teknik direktör Dick Advocaat "Benden iyisi varsa bırakırım" dedi. Buradan buyrun… Yönetim bu açıklamaya ne diyecek?
Fenerbahçe'nin kadrosu yıldızlar topluluğundan kurulu. Ama olmuyor. Bir takımda yıldız çoksa problem de çoktur. Takımda fazla komutan olmayacak. Savaşlar bile başkomutan ve erlerle kazanılır. Fener'de herkes bildiğini oynuyor. Lig'de dokuzuncu. Bu hafta Avrupa seferine çıkıyor. Manchester maçından sonra Fenerbahçe'de dananın kuyruğu kopar.
BÜYÜKŞEHİR ÇOK GOL KAÇIRDI
Pazar günü Büyükşehir'in maçına gittik. İki oğlum Gökmen ve Gökhan'la. Rakibi Kemerspor 2003. Puan cetvelinde alt sıralarda keyifli ve bol gollü bir maç seyretmeyi bekliyordum. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kulüp başkanı Mehmet Güzgülü ve yönetimi de stadyumdalardı. Sezai Gürcan, Mevlüt Aktan da Yaşar Coşkun hoca ile maçı izliyorum. İlk yarı coşkulu bir futbol, sağdan soldan ataklarla Kemerspor 2003 kalesini dövüyor. Ama ortada gol yok. En az ilk yarı 4-0 olması gerekir. İkinci yarıda Kemerspor 2003 bir de gol atınca çık çıkabilirsen işin içinden. Sinirler gerildi. Maçın hakemi rezalet bir maç yönetti. Zorla beraberlik kurtarıldı. Aslında Büyükşehir Belediyespor'un kadrosu iyi. Şu anda lider olması gerekiyor. Bir yerde bir arıza var. Onu da en iyi görecek Başkan Ergün'dür.
MANİSASPOR HEPSİNDEN KÖTÜ
Manisaspor ise daha kötü. Adana Demirspor'a son dakika golüyle yenildi. İşlerin baştan beri iyi gitmediği ortada. Seyirci bile umudunu kesmiş. Maçta 114 seyirci olduğunu yazıyor Yeni Asır Gazetesi. Sporda kaos yaşıyoruz, ülkenin hali de ortada. Şimdi de karşımızda Musul operasyonu var. Ortadoğu toz duman. Allah sonumuzu hayretsin.