Manisa'da halk 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsünü protesto etmek ve demokrasi şehitlerini anmak için bütün yurtta olduğu gibi Pazar günü Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Cumhuriyet Meydanı'na Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve ekibi ile birlikte gittim. Önce Vilayete uğradık. Valimiz Mustafa Hakan Güvençer, eski Enerji Bakanı Taner Yıldız'ı karşılıyordu. Hep beraber Valimizin makamında toplandık, AK Parti Milletvekilleri Murat Baybatur, İsmail Bilen, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Songüler, Bilal Demir ile birlikte. Valimizin makamında Cumhuriyet Başsavcısı Celalettin Akif Şimşek, Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Manisa İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Mercan da vardı. Sivil toplum kuruluşu yöneticilerinden MESOB Başkanı Hasan Geriter ve Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener'i de gördüm.
ŞİMŞEK'İN KARARLARI ÖVGÜYE DEĞER…
Başsavcımla Borsa'nın iftar yemeğinde en son Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ile görüşmüştüm. Ayaküstü de olsa biraz sohbet ettim. Şu bilinmeli, 15 Temmuz gecesi Manisa'da darbe teşebbüsü kimsenin burnu bile kanamadan bastırılmışsa, bunda Cumhuriyet Başsavcısı Celalettin Akif Şimşek'in zamanında aldığı karar ve tedbirlerin önemi büyük. Emniyet Müdürümüz ve Jandarma Komutanımızla da konuştum, Manisa Tugay Komutanlığı'na daha önce Batı Kışla'da görev yapan Albayımın atandığını öğrendim. Jandarma Komutanı da Manisa'dan ayrılacağını, tayin beklediğini söyleyerek, yeni Jandarma Komutanı'nın göreve başlayacağını ifade etti.
MANİSALILAR MEYDANI DOLDURDU…
Manisa Cumhuriyet Meydanı Ayyıldızlı bayraklarla donatılmış, binlerce vatandaşımız da meydandaydı. Kurulan dev ekrandan İstanbul Yenikapı'daki muhteşem mitingin görüntülerini izliyorduk. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin konuşması meydanı dolduranların gururunu okşayan nitelikteydi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Devlet Bahçeli'nin konuşmasını en fazla alkışlayanlardandı. Gerek CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım, gerekse Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olsun, birlik ve beraberlik mesajları toplumun yüzünü güldürüyordu.
TÜRK'E TÜRK'TEN BAŞKA DOST YOK…
Yeni Türkiye'de açılan bu beyaz sayfayı çok iyi değerlendirerek, toplumu normale döndürme fırsatını iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Türk'ün Türk'ten başka dostu yok. Bu arada Başkent kulislerinde genel ve yerel seçimlerin 2017 yılı içinde yapılacağı söylentileri kulağıma geldi. Pek ihtimal vermiyorum, ama rahmetli Süleyman Demirel'in, "Siyasette 24 saat uzun süredir" sözünü de yabana atmıyorum.