Manisa iş dünyası, bugün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'yü ağırlayacak. Bakan Özlü hafızam beni yanıltmıyorsa 3 ay önce yine Manisa'da sanayiciler ve iş adamları ile bir araya gelmişti. Saruhan Otel'de düzenlenen akşam yemeğinde Sayın bakan ile bir araya gelmiştim. Aradan üç ay geçti, Bakan Özlü yine Manisa'da. Bu da Sayın Bakanın Manisa'yı önemsediğinin bir kanıtı. Türkiye ihracatında 7. Sırada yer alan, Yatırım kenti olan Manisa tabiî ki önemsenecek bir şehir diyebilirsiniz, ama ülkenin yaşadığı malum sorunlar, etrafımızda yaşanan gelişmeler, bir ton dert tasa arasında Bakan Özlü'nün 3 ay sonra yeniden Manisa'ya gelmesi bence önemli.
Bakan Özlü, Manisa programı çerçevesinde önce Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan Cezayir, Barbaros Hayrettin Paşa ve Osmanlı Denizciliği Sempozyumuna katılacak, daha sonra Bosch Thermotechnology Innovatıon Center'i açacak, oradan da Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenecek olan ‘Endüstri 4.0' paneli katılacak. Bakan Özlü yoğun Manisa programına OSB'de yapacağı fabrika ziyaretleri ile noktalayacak.
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenecek ‘Endüstri 4.0' Paneli sanayicilerin yanı sıra toplumun her kesimde yer alan bireyler içinde büyük önem taşıyor. Günümüzde inanılmaz hızda gelişen teknoloji, Endüstri 4.0 devriminin kaçınılmaz olduğunu bizlere gösteriyor. Böylesine önemli bir gelişime kayıtsız kalınması mümkün görünmüyor. Bunun içinde Manisa Ticaret ve Sanayi Odası konun uzmanlarını bir araya getirmiş. Manisa TSO Bülent Koşmaz Hizmet Binası Kongre Salonu'nda saat 13.30'da başlayacak olan panel Fortune Dergisi Genel Yayın Direktörü Cüneyt Toros'un moderatörlüğünde gerçekleşecek , BOSCH Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, Brightwell Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Teknopark A.Ş.Genel Müdürü, CBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr.Hüseyin Aktaş panelist olarak yer alacaklar.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün de katılımıyla gerçekleşecek olan panelde, Endüstri 4.0 bir hayal ürünü mü / gerçek mi?, Endüstri 4.0 yatırımları yeni tesislere mi yapılmalı, mevcut tesisler mi kullanılmalı, Gelecek, bu dönüşümler hangi yetkinlikleri getirecek? Türkiye'nin bu konuyu ıskalama lüksü var mı? Soruları cevap bulacak.
Bende, Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. M.Cüneyt Hoşcoşkun ile olan programımı tamamladıktan sonra, bu önemli paneli takip edenler arasında olacağım diye yazımı bitirirken bir haber geldi. Başkent'teki yoğun siyasi ve ekonomi durumunun devam etmesi Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün Manisa programını iptal etmesine neden olduğunu öğrendim. Kime niyet kime kısmet...