Geçen hafta Kıbrıs’taydım. Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler ile birlikte. Belediyeler kanunda yer alan bazı hassas hükümlerin belediye meclis üyeleri ve ilgili daire müdürlerine bilgilendirme toplantısına katıldım. Girne Merit Otel’deki seminerde Yunus Emre Belediye Başkan Yardımcıları, bazı daire müdürleri, AK Parti, MHP ve CHP meclis üyeleri de vardı. Mihder Genel Başkanı inşaat mühendisi ve belediye başkanlığı yapan Mehmet Dönmez ve konuşmacılar Şehzadeler ve Yunus Emre Belediyesi’nden gelen heyete doyurucu bilgiler sundular. Sabah toplantısına katılamadım. Ancak katılımcılarla öğle yemeğinde buluşunca her parti temsilcisi meclis üyeleri faydalı bir toplantı olduğunu söylediler. 

Kıbrıs’a kaçıncı kez gittiğimi hatırlamayamıyorum. En son Sümer Oral, Zafer Ünal ve Halim Sezici ve eşlerimizle Girme Cratos Otel’de kalmıştık. Bu arada hemen yazayım. Zafer Ünal başkanım Salı günü Ege Üniversitesi Kalp Cerrahi Bölümü’nde sağlık kontrolünden geçti. Diş doktoru Remzi Örümlü, Zafer başkanın sağlık durumunun mükemmel olduğunu bana iletti. Geçmiş olsun diyor, Zafer başkanın en kısa zamanda aramızda görmeyi dört gözle bekliyorum. 

Kıbrıs, Akdeniz’de Sicilya ve Sardunya adalarından sonra üçüncü büyük adadır. Tarihi çileler ile doludur. Buradaki yurttaşlarımız 1956-1963 yıllarında Rum toplumu ile çıkan anlaşmazlık sonunda katliamlara maruz kalmış, 1974 yılında şanlı ordumuzun müdahelesi ile huzura kavuşmuştur. O günleri genç bir gazeteci olarak heyecanla takip etmiştim. Kıbrıs ülkemizin güvenliği ile ilgili önemi büyük stratejik bir adadır. Kıbrıs çıkartmasında şehit olan komutan ve Mehmetçiklerin mezarlarının bulunduğu yerleri ziyaret ettik. Panaromik Girne turunda kahraman askerlerimizin ne zor şartlar altında çıkartma yaparak yurttaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağladıklarının bilgileri bir kez daha hafızamda canlandı. Barbarlar Müzesi’nde rehberimizin anlattıklarında insanın gözlerinin dolmaması mümkün değil. 15 Kasım 1983 yılında Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ilan edildi. Adada iki ayrı toplumun devleti var. Uzun süredir Kıbrıs sorunu devam ediyor. Gezi süresinde Şehzadeler Belediyesi Mali Hizmetlere bakan Bayram Akkaya katılımcıların ve başta ben olmak üzere her sorunu saniyesinde çözdü. Bu kadar pratik sorunları çözen müdür her belediyeye lazım.Kıbrıs gezisinde Ahmet Songüler, Atilla Efendioğlu, Akif Özer, Şerif Gül’le birlikte hareket ettik. Hüseyin Erkenci gezide eşini de getirince kendisi ile siyaset konuşamadık. Bugünlük bu kadar, yarın devam.