Pazar günü Manisa'nın profesyonel iki kulübünün başarısız sonuçlarını öğrenmekten büyük üzüntü duydum. PTT Ligi'ne çıkmış gibi havaların yaşatıldığı günler geride kaldı. Manisaspor bütün avantajlarını yavaş yavaş kaybetmeye başladı. Beklenmeyen puan kayıpları Manisaspor'u zor duruma düşürürken, Play-Off hesapları yapan Kocaeli ile Keçiören kendilerini bir anda şampiyonluk yarışı içinde buldular. Karagümrük ve Tuzla mağlubiyetleri iyi irdelenmedi.
MANİSASPOR İÇİN SONUÇ BELLİYDİ
Keçiören'le oynanan maçın sonucu bence belliydi. Söğütaltı kahvesinde Yaşar, gazeteci Bülent Dal ve Aydın Besen'le konuşurken, "Manisaspor ya 3 yer, ya da Diyarbakır'da olduğu gibi yener gelir" dedim. Manisaspor 3 yedi, 1 attı, 3 puanı Ankara'da bırakarak döndü. Geçen hafta Keçiören mağlubiyetinin olabileceğini ve doğacak sonuçlardan bir nebze olsun bahsetmiştim. Kocaeli ile 4, Keçiören ile 6 puan farkının olacağını yazmıştım. Acı, ama hepsi gerçek oldu. Yüzüp yüzüp kuyruğuna getirdiğimiz şampiyonluk aslanın ağzına girdi. Olan oldu. Başımıza karalar bağlayıp ağlamanın faydası yok. Tedbirleri alır kenetlenirsek şampiyonluk maçı kaçmış değil.
Ey Manisalı, Manisaspor'un şampiyon olmasını istiyorsan, ona göre davran. Bu yıl çıktık çıktık, yoksa sonumuz hiç iyi değil.
BELEDİYESPOR İÇİN DÜŞÜNCEMİ SÖYLEMİŞTİM
Büyükşehir Belediyespor'da yapılan bütün hesaplar çöp sepetine gitti. Bu yıl 3'üncü Lig'e çıkan Belediyespor'un sezon başında Bolu'daki kampına Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'le gittim. İki hazırlık maçını izledik. Takım yeni kurulmuştu, ileride düzelir umudundaydım. Başkan Ergün, takımın ne yapacağını kampta bulunanlara teker teker sordu, ben ve Yılmaz Gençoğlu, "İlk 10'a girerse başarı olur" dediğimizde, bazılarının yüzleri buruşmuştu. Ligler başladı, gerçeklerde yavaş yavaş gün yüzüne çıktı. Teknik Direktör'de değişiklik yapıldı. Başkan Ergün'ün güvendiği Levent Eriş takımın başına getirildi. Devre arasına kadar idare edildi. Sonra takıma güç versin diye bir dizi transferler yapıldı, Play-Off şansı yakalamak için. Evdeki hesap çarşıya uymadı, işler ters gitti, bugünlere gelindi.
HAYALLER İÇİNDE YAŞADIK
Ne hayaller içinde yaşadık! Nereye geldik! Büyükşehir Belediyespor'da un var, şeker var, ama bir türlü lezzetli helva yapılması becerilemedi. Gerçekler bunu gösteriyor. Düşme hattındaki takımlarla arada 7 puan kaldığını görüyoruz. Yazarken bile inanamıyorum. Bu işin şakası yok. Büyükşehir Belediyespor'un halini Göztepe'ye benzetiyorum. Para-pul futbolda bazen geçerli sonuçları almaya yetmiyor.
Bu duruma, "Olmayınca olmuyor" diyebiliriz, ama bir yerde de yanlışlıklar zincirinin olduğu gerçek.