Başbakan Ahmet Davutoğlu geliyordu… Cuma günü Nezih Varol'la buluşarak 19 Mayıs Stadı'nın yolunu tuttuk. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne gittik. Girişte AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan ve Milletvekili Uğur Aydemir'le karşılaştık. Spor İl Müdürü'nün odasına girdik. Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ile karşılaştık. Herkeste bir heyecan, Başbakan'ı iyi karşılamak için. Başbakan Manisa'ya büyük önem veriyor. Bu 3'üncü gelişi. Nezih Varol görevini objektifiyle dörtdörtlük yapmaya çalışıyor. Sonra İl Başkanı Zülfikar Gürcan ile Başbakan Davutoğlu'nun eşiyle helikopterle ineceği alana beraber gittik. Hüseyin Tanrıverdi, Murat Baybatur, İsmail Bilen, Recai Berber, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Vali Erdoğan Bektaş, sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinden MTSO Başkanı Adnan Erbil, MESOB Başkanı Hasan Geriter, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Recep Çınar, Manisaspor Kulüp Başkanı Abdullah Mergen, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi ve AK Parti teşkilatının mensupları Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gelmesini bekliyorlardı.
BAŞBAKAN VE EŞİNİ ÇİÇEKLERLE KARŞILAYAMADIK
Terör olayları nedeniyle sıkı güvenlik önlemleri dikkat çekiciydi. Başbakanlık korumaları gelince işler karıştı. Ellerinde çiçekleriyle Başbakan'a sevgi gösterisinde bulunacak hanımların sevinçleri kursaklarında kaldı. Başbakan'a protokol olarak Valiliğin dışında çiçek verilmesinin yasak olduğunu korumalar sert bir tonla ilettiler. Cuma namazını Hatuniye Camii'nde kılacak olan Başbakan gecikince karşılama töreni güme gitti. O sırada Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun özel olarak davet ettiği Manisa siyasetinin simgelerinden TBMM Başkanlığı ve Başbakan Yardımcılığı da yapmış Bülent Arınç'ı gördüm. Bereket kendisine ulaşabildim. Başbakan otobüsle Hatuniye Camii'nin yolunu tutarken, ben Nezih'e, "Acelemiz yok, yürüyerek gidelim" dedim. Abdullah Mergen ve Recep Çınar, "Arabamız var, beraber gidelim" deyince, Vilayetin önüne kadar birlikte geldik. Hatuniye Camii'nin önünde de güvenlik önlemleri üst seviyedeydi. Camiinin avlusu doluydu. Hüseyin Tanrıverdi avluda namazını niyaz ediyordu.
ŞEHZADELER VE YUNUSEMRE'Yİ ZİYARET ETTİ
Programa göre Valiliğe ziyaret sonrasında Muradiye'deki spor kompleksinin açılışı yapılacaktı, ancak camiinin önünde Selçuk Özdağ ve diğer Milletvekilleri hararetli konuşuyorlardı, sonra Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik geldi, Başbakan'ın Şehzadeler ve Yunusemre Belediyelerini ziyaret edeceği anlaşıldı. Şehzadeler Belediyesi önüne geçildi, Başkan Ömer Faruk Çelik ekibiyle Başbakan ve eşini karşılamak için bekliyordu. Başbakan'ın koruma ordusu ne sağına, ne soluna bakmaksızın Başkan Ömer Faruk Çelik ve ekibini darmadağın etti. Ben de oradaydım. Kapıdaki mehter takımıyla da hatıra fotoğrafı çektiren Davutoğlu ve eşi daha sonra belediye hizmet binasına çıktı. Burada yine koruma terörü ile karşılaşıldı, ne Meclis Üyeleri, ne Daire Müdürleri, ne de personel Başbakan'ı göremedi, belediyenin basın görevlileri fotoğraf çekecekler, yasakla karşılaşıyorlar. Korumalar neredeyse belediyeyi boşaltacaklardı. Baktım tatsız-tuzsuz görüntüler, ben de izliyorum, nihayet Meclis Üyelerinin Başbakan'la görüşmesine izin verildi.
ZİYARETLER NEDEN YAPILIR?
Bir Başbakan belediyeye neden ziyarete gelir? Orayı yönetenlerle görüşmek için. "Dostlar alış-verişte görsün" diyene de lafım yok. Bülent Arınç çıkınca, "Ertuğrul ikramlardan yedin mi?" dedi, yediğimi ifade ettim. Arınç, "Yoksa bu 6 kat merdivenlerden inmek kolay olmaz" dedi. Başbakan'ın Manisa'ya gelişi ve programı bana göre hiçbir şey kazandırmadı. Muradiye'deki açılışta ise törene katılmak için gelenler hayal kırıklığına uğramış. Salona girmek deveye hendek atlatmaktan bile zor olmuş. Güvenlik tedbirleri elbette alınacak, üst-baş aranacak, buna itiraz eden olmaz, hiçbir zaman rahatsız da olunmaz, ama aramanın da şekli ve yordamının bilinmesi gerekiyor. Üzerinizde arabanızın anahtarı varsa mesele yok, evinizin anahtarı varsa girmeniz yasak. Hanımların çantasında deodorant varsa yandınız. Zaten salona alınmamış birçok vatandaş da açılışa katılmadan geri dönmüş. İyi ki Muradiye'ye gitmemişim. Şehzadeler'de konvoydan ayrıldım.
ZİYARET İYİ DEĞERLENDİRİLMEDİ
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Manisa'ya gelmesi bir şans, bu şansı iyi değerlendirmek gerekirdi. Sivil toplum kuruluşlarının yöneticileriyle bir toplantı düzenlenebilirdi. Manisa'nın sorunları Başbakan'a anlatılır, hazırlanan dosyalar verilebilirdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Başbakan Manisa'da unutulmaz izler bıraktı" diyor. Doğru, 105 milyona mal olan 28 tesisin açılışını yaptı. Başbakan'ın gelişinde Selçuk Özdağ'ın emeği büyük. Başbakan'ın gelişinin daha iyi değerlendirilmesi gerektiği görüşünde olduğum için yazıyorum bunları; Manisa seçmeni 1 Kasım seçimlerinde AK Parti iktidarına 9 Milletvekilinin 5'ini verdi. AK Parti'ye gönül verenlerin Başbakan Ahmet Davutoğlu ile karşılaşmak ve kucaklaşmak istemesinden daha doğal başka ne olabilir? Ama olmadı.
Özensiz, aceleye getirilmiş, günlerce konuşulacak bir ziyaret oldu Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gelişi ve gidişi