Ülkede referandum fırtınası bir tarafta, Suriye sorunu bir tarafta! Almanya bir tarafta, Hollanda'nın umulmadık tepkiler bir tarafta! Çok sıkıntılı günler geçiriyoruz. Avrupa'nın sahte yüzünü biliyordum ama, bu kadar aşağılaşacaklarını beklemiyordum! Ülkemiz bu sıkıntıları aşacak güçte… İşte, ne de olsa insanın içi kararıyor. Çünkü bu vatan bizim.
Böyle bir psikoloji yaşarken, Ukrayna'nın Lviv'ine uçmak ve birkaç gün yaşadığım keyifli günler, bana çok moral verdi. Çok dostluklar edindim.
Türkler Lviv'i erken keşfetmişler. İstanbul'dan bu kente gidiş, 1 saat 40 dakika… Uçak yolculuğumuz sırasında kafileye bir göz attım. Yanımda oturan Metin Gökalp'e bu seyahatte bulunan insanlar kim diye sordum. Anlattı, "Şu gördüğün Kiraz, Beydağ, Ödemiş'ten tutta Menderes, Torbalı ve Gaziemir'e kadar inşaat sektörünün genç nesliymiş. Bu arkadaşlardan bazıları Manisa'mızla bile iş yapıyorlarmış".
Biz Türk milleti olarak "Ayrık otu!" gibi dünyaya yayılmasını bilen bir milletiz. Geçmişte, Allah nur içiresinde yatırsın ticaret ve sanayi odasının efsane başkanı Bülent Koşmaz ve büyükşehir belediye Başkanı Cengiz Ergün ile Çin'den tutunda, uzak doğuya kadar yirmiye yakın ülkeyi gezmeye fırsat bulduğumdan, her gittiğimiz yerde mutlaka Türkler ile karşılaştım. Bir çoğunun da restoranlarına tanık olmuşumdur. Lviv'de de, bir Türk'ün sahip olduğu İstanbul Restoran'ını bulduk. Konu nereden, ne yaptığımıza geldi. İbrahim Fırtına, koyu bir Fenerli olduğu için araştırmış. Alanya-Fenerbahçe maç yayınının, bu restoranda olduğunu bulmuş. Gittik. Araştırmacı gazeteci gibi, İstanbul Restoranı'nı bulduk. Kendimizi Türkiye'de sandık. Fener maçı, henüz başlamamıştı. İzmir'in efsane takımı Göztepe-Ümraniye maçına takıldık. Ahmet Kadıoğlu ile İbrahim Fırtına'nın çocukluklarından Göztepe'ye olan aşinalıklarının epey fazla olduğunu birebir yaşadım. Göztepe 1-0 mağluptu. Fener maçına odaklandık, Alanya maçın başında sahada yürüyen Fenerbahçe'ye, 2 tane çakıverdi! O ara İbrahim Fırtına'nın yüzüne baktım, keyifsizliği son noktada! O anlarda da Göztepe'nin mağlup olduğu ortaya çıktı. İbrahim dostum olsa da Fenerbahçelilerin fanatik ruhlarını bildiğim için kardeşime; " Sen üzülme bu Fener Alanya'yı yener!" dedim. Ama kendi Galatasaraylılık ruhumla bu Fener'in çarpılmasını oğlum Gökhan gibi arzu edenlerin en başındaydım! Ancak, İbrahimlerin kurduğu sofra bereket getirdi ki, yurtdışında Allah yardım etti, Fener yendi.
Gerçekten, Lviv'in değişik atmosferi ve yeni dostlarla çok rengarenkti. Hele Metin Gökalp de yanımda olunca buradaki yaşamın tadı başka oldu. Peki, bu seyahatin gerçek amacı neydi? Kadıoğlu Firması, hem kendilerinin büyümesinde aracı olan işadamları ile bire bir kaynaşmasıı, hem birbirlerini tanımaları dışında Kadıoğlu ailesini, yakinen iş ortaklarına ifade etmekti amaç…
2017 Türkiye'sinin inşaat sektöründeki tablosunda nasıl bir yol haritası çizilmesi gerektiğine dair düzenlenen toplantıda en önde oturan katılımcıydım. Önde oturmak bir yana Ahmet Kadıoğlu tarafından tarafıma verilen söz sırasında onur konuğu olduğumun lanse edilmesi beni daha da mutlu ederken, heyecanım bir kat daha artmış oldu.
Hem toplantı, hem Lviv'de geçen güzel günleri anlatmaya devam edeceğim.

MANİSA MEDYASINA HOŞGELDİN FOTO-SKOR
Mevlüt Çırakoğlu günlük Güne Bakış Gazetesi'nin sahibi. Uzun süredir günlük bir spor gazetesi çıkarma projesi üzerinde çalışıyordu. Dün yurdum Manisa'ya dönünce Foto Skor'un ilk sayısı ile karşılaştım. Patron Mevlüt Çırakoğlu hayalini gerçekleştirmişti. Büyük emek sarfedilerek hayata geçirilen Foto Skor'un ilk sayısını beğendim. İlkleri gerçekleştirmek kolay değildir. İzmir'den tanıdığım yıllarca beraber çalıştığım tecrübeli meslektaşım Engin Yavuz'un yönetiminde Foto Skor'da Manisa spor medyasının heyecan yüklü Erhan Kasırga, Coşkun Kököz'ün izlenimleri hakimdi. Selim Özmen, Aybars Üstün de Foto Skor'la mesleğimize giren iki genç isim. Sayfa düzeninde Mevlüt Çırakoğlu'nun iki yeğeni Ülkü ve Pınar Çırakoğlu'nun emeği var. Başta patron Mevlüt Çırakoğlu'na, Manisa medyasına yeni bir günlük spor gazetesi hediye ettiği için teşekkürlerimi sunuyorum. Foto Skor'un ömrü uzun olsun. Spor severlerin de bu gazeteye sahip çıkmasını umut ediyorum. Manisa medyasına hoşgeldin FOTO-SKOR