Hamburg’da yaşayan Türklerin büyük bir bölümü sporla ve spor kulüpleri ile iç içe. Almanya’da benimle ilgilenen Mehmet Geyik Inter Hamburg’un kulüp başkanı, Musa Özer ise yöneticisi. İki dostum ele ele vererek Inter Hamburg’u 2014-2015 yılında şampiyon yapmışlar.

Hamburg’un yönetimi Bülent İreçge, Gürol Gül, Hulusi Isıtan, Aynur Aydın, Ahmet Geyik, Hikmet Kelelikçi, yüksel Kılıç’tan oluşuyor. Şampiyon kulübün başkanı Mehmet Geyik sosyal faaliyetleri ile de dikkati çekiyor. Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası hepimizi üzmüştü. Tabii ki Almanya’da yaşayan Türkleri de… Hamburg Başkanı Mehmet Geyik ve arkadaşları bir araya gelerek 50 bin Euro toplayarak, o yardımı Hamburg Türk Basın Birliği Başkanı Erdal Altunbaş ile Soma’ya elleri ile teslim etmişler. Bunu duyunca dostlarımı daha çok sevmeye başladım.

Şampiyon kulübü, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman da ziyaret etmiş. Musa Özer, Hamburg’da kurulan Beşiktaşlılar Derneği’nde de görev yapıyor. Kulüp, 1978’de kurulan Hamburg’un ilk takımı. Amatör ligde oynuyor. 9 yaş grubundan itibaren 12 takımı var. Inter Hamburg, 15 Türk işverenin desteği ile ayakta duruyor.

Başkan Mehmet Geyik Türkiye’deki futbol takımlarını yöneten başkan yöneticilerine Hamburg’dan seslendi: “Eğer Türkiye’den bir kulübün pilot takımı olarak faaliyet gösterebilsek ülkemize iyi futbolcular yetiştirebiliriz. Böyle bir desteği sağlayacak kulübün karlı çıkacağını düşünüyorum.” Benden yazması… İlgilenen kulüp çıkarsa teması da sağlarım!