Bülent Arınç Türkiye ve Manisa siyasetinin simge ismi. Hafta sonu Manisa'daydı. Arınç, her yıl Ramazan ayında kaybettiği yakınları için Sultan Camii'nde mevlit okutuyordu. Onun için eşi Münevver hanım, abisi Ümit Doğay Arınç ve kardeşi Kutlay Arınç ile Cumartesi günü Mesir Macunu saçılan camiide bir araya gelerek öğle namazından sonra, vefat eden annesi Ayşe hanım, babası İbrahim bey, oğlu Fatih ve 4 ay önce hayata veda eden abisi Yıldıray Arınç için mevlit okuttu. Bülent Arınç'ın mevlidinde bulundum. Danışmanı Mehmet Büker ile sohbet ettim.
DOSTLARI YANINDAYDI
Bülent Arınç bir süre camii avlusunda abisi ve kardeşi ile birlikte oturdu, dostları ile sohbet etti. Mustafa Özer, Rıfat Sarı, Hayrullah Solmaz, İbrahim Onaylı, Arif Koşar, Kenan Tokgöz, Hasan Geriter gözüme takılanlar arasındaydı. Protokolden Milletvekili Selçuk Özdağ, Vali Mustafa Hakan Güvenç, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, İş adamı, Anemon Oteller Zinciri Onursal Başkanı İsmail Akçura ve dostları Arınç'ın yanındaydı.
GÜRCAN'IN İFTARINA KATILMIŞTI
Gözlerim iyidir, ikbalde fırıl fırıl etrafında dolaşanların bir kısmını mevlitte göremedim. Bülent Arınç, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan ve teşkilatının iftar yemeğine katılmış, konuşması da alkışlanmıştı. Arınç, "Her an seçim olacakmış gibi çalışın" diyerek, AK Parti teşkilatına mesaj vermişti. Bülent Arınç'ın partinin lideri ile arası açık. Neden? Bazen doğruları dobra dobra söylemek zorunda kalmasından. Liderler doğruları söyleyenleri sevmez. Kendisini pohpohlayanları sever.
HER AN, HER ŞEY OLABİLİR!
Siyasette her an, her şey olabilir! Bakarsınız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yol arkadaşı Bülent Arınç'ın arasındaki buzlar erimiş olur. AK Parti için, ülke için Erdoğan ile Arınç'ın bir araya gelerek ve eteklerindeki taşları dökerek uzlaşmaları gerekir. Siyaset uzlaşma sanatıdır. Rahmetli Süleyman Demirel zaman geldi ailesine dil uzatanlarla ülke menfaatlerini ön planda gözeterek birlikte oldu.
Ben ilk tanıştığım günden bugüne kadar, hep Bülent Arınç'ın yanında olmuşumdur. Kendisini Saruhan Kitabevi'nden tanırım. Saygıda kusur etmem. Dün neysem, bugün de aynıyım.