Başkan Ömer Faruk Çelik ve Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler ile Başkent'e giderken Manisa'yı üç dönem mecliste temsil eden şimdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a özel danışmanlık görevini yapan Hüseyin Tanrıverdi'yi aradım. "Başkanım Ankara'ya geliyorum. Müsaitsen görüşelim" dedim. Çünkü Tanrıverdi hem yurt içi hem de yurt dışı gezilerine sık sık çıkıyor. Son aradığımda Kıbrıs'taydı. Hüseyin Tanrıverdi "Başkent'teyim bekliyorum" dedi.
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler ile Tanrıverdi ile buluştuk. Hüseyin Tanrıverdi'nin sendikadaki odası iğne atsam yere düşmez misali doluydu. Tanrıverdi ile kucaklaşırken "Başkan maşallahın var. Türbe gibisin, ziyaretçilerin eksik olmuyor" dedim. Gülüştük. Hüseyin Tanrıverdi ile Ahmet Songüler'in de olduğu ortamda bir saate yakın özel bir görüşme yaptım. Başkanlık sistemi ile ilgili değerlendirmeler yaptık. Başkanlık sisteminin meclisten geçeceğinden emin görünüyor. Tanrıverdi'ye göre referandumda halkın oyları ile geçeceği görüşünde. Gazetelerin yazdığı gibi Nisan veya Mayıs başında referanduma gidilecek. Sonrasında ise erken seçim görünüyor. 2017 yılı da fırtınalı bir siyaset ortamına hazır olalım. Hüseyin Tanrıverdi'den ayrıldıktan sonra Anemon Otel'den akrabam Murat Baybatur'un danışmanı Halil Özkan bizi aldı. Akşam programını daha mecliste iken Murat Baybatur yaptı. Halil Özkan'la yolda lafladık. Onun görevini genç yaşta yaptığım için işinin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Manisa Milletvekili MKYK Üyesi Murat Baybatur'a ulaşmak isteyenler önce danışman Halil Özkan'la karşı karşıya kalıyor. Halil'e "Hergün kaç telefon geliyor" dedim. Baybatur,"Enişte sayısını nasıl söyleyeyim. Her dakika aranıyorum. Sağolsun vekilim de herkesin derdine çare bulmak için zaman zaman hemen görüşüyor. Toplantıda ise daha sonra dönüş yaıyor." dedi. Biliyorum her telefonun ucundaki vatandaşın işi çok önemlidir. Benim siyaset ve danışmanlık yaptığım yıllarda durum neyse bugün de aynı.
Halil Özkan bizleri aldı. Ankara'nın ünlü bir balıkçı restoranına götürdü. İsmail Bilen milletvekilim de bizimle beraberdi. Murat Baybatur ve İsmail Bilen bizleri güzel ağırladı. Balık ürünlerinin her çeşidi masada mevcuttu. Murat Baybatur'a "Bu balıklar ağlayacak ama ben fanta içeceğim" deyince masada kahkaha sesleri yükseldi. Yemekte ben de fırsat buldukça siyaset ile ilgili anılarımı anlattım. Meclis'te oylama vardı. Yemeğimizi yedikten sonra biz Anemon Otel'in yolunu tuttuk. Milletvekillerimiz Murat Baybatur ve İsmail Bilen de Meclis'in yolunu tuttu. Başkent'te kadim dostum ANAP milletvekilliği yapan Abdullah Akarsu ile de telefonla görüşmüştüm. Akarsu da Başkent'te beni ağırlamak için çok çaba sarfetti. Herhalde yazımı okuyunca beni anlayışla karşılar. Benim prensiplerim belli. Yola kiminle çıkmışsam beraberliğimiz sonuna kadar devam eder. Başkent izlenimlerim bu kadar.