Manisaspor şampiyon oldu, Manisa Büyükşehir Belediyespor ligde kaldı. Bunların hepsi Pazar günü 1 Mayıs olması nedeniyle Cumartesi günü gerçekleşti. Siyah-Beyazlı ekip Sivas Belediyespor'u yendi. Bir yıl aradan sonra PTT Ligi'ne döndü. Futbol tarihinde yaşamadığım bir tablonun gerçekleştiğini 19 Mayıs Stadyumu'na maçı izlemek için gittiğimde öğrendim. Şampiyonluk maçına çıkacak olan Manisaspor futbol ordusu, Başkan Abdullah Mergen için acı bir bildiri yayınladı. Yenilir, yutulur cinsten değil.
MANİSALILAR TEK VÜCUTTU
Fikret Taşçı ile maça gittik, protokol tribünü ana baba günüydü. Bülent Arınç'la birlikte AK Parti Milletvekilleri Murat Baybatur, Recai Berber ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik geldi. CHP'li Milletvekilleri Özgür Özel ve Tur Yıldız Biçer eş ve çocuklarıyla maçtaydı. Tur Yıldız Biçer'in Manisaspor'un şampiyonluk maçına günün anlam ve önemine uygun olarak siyah beyaz kıyafetiyle gelmesi beni memnun etti. Çocuklarının üzerinde de Manisaspor forması vardı. Kulüp Başkanı Abdullah Mergen'i gördüm, sessiz ve sakindi. Maçın başında Bahattin Köse ile öne geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediyespor maçındaydı. Takımı 2-0 öne geçince Manisaspor maçına geldi. Gelmesiyle birlikte tribünler ayaklandı, "Büyük Başkan" diye taraftarların sevgi gösterisine tanık olduk. Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek de maça sonradan gelenlerin arasındaydı. Şehzadeler Belediyesi Başkan Yardımcıları Ahmet Songüler ve Bilal Demir de maçtaydı. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koşar da maçı Bülent Arınç'la birlikte izledi. Fatih Tanfer de Milliyet Gazetesi adına maçı izliyordu.
ERGÜN'E SEVGİ BÜYÜKTÜ
Maç istediğimiz gibi bitti. Manisaspor şampiyon oldu. Herkes kutlama için sahaya indi. Başkan Abdullah Mergen yoktu. Futbolcuların bildirisini böyle bir günde içine sindirmesi kolay değil. Bülent Arınç ve ekibi sahaya indi. Ben de Başkan Cengiz Ergün, Özgür Özel ve Tur Yıldız Biçer'le şeref tribününden saha içini izliyorduk. Sonra Manisaspor taraftarı, "Büyük Başkan, şampiyonluğun mimarı sahaya" diye tezahürat yapınca, birlikte Manisaspor'un sevincine ortak olmak için çimlerin üzerine yürümeye başladık. Ben "5 bin", siz "10 bin seyirci" deyin, Başkan Cengiz Ergün'e öyle bir sevgi gösterisinde bulundu ki, görmeniz gerekirdi.
DETAYLARI DA YAZACAĞIM
Bugün sizlere günlerdir özlemini çektiğim Manisaspor'un şampiyonluk gününün güzel detaylarını kısa ve öz yazdım. Elbette yaşanan olayları da irdeleyeceğim. Manisaspor şampiyon olurken, Manisa Büyükşehir Belediyespor ligde kaldı. Malta Parkı'nda Başkan Ergün'le günün stresini attık. Sezai Gürcan ve Mevlüt Aktan ile daha sonra Manisa Büyükşehir Belediyespor Başkanı Cenk Ergün geldi. Günün sevincini birlikte paylaştık.